Trainers helpen voetballers door corona-periode heen

Het coronavirus zet de voetbalwereld sinds donderdagmiddag volledig op zijn kop. Alle wedstrijden zijn tot zeker 6 april afgelast en ook de trainingen gaan niet langer door. Gelukkig voor voetbaltrainers zijn er in het online tijdperk nieuwe mogelijkheden om voetballers alsnog de training te geven die ze nodig hebben.

Lazio academie

Wil je de komende weken voldoende blijven bewegen? Geen probleem, want Lazio Academie geeft je training terwijl je gewoon thuis bent. Van maandag tot en met vrijdag krijg je op het Instagram-account van de academie van 16.30 tot 17.30 uur een training die is gericht op ontwikkeling en fitheid.

Je dient jezelf daar van tevoren wel op voor te bereiden, zo schrijft de academie op zijn pagina. “Zorg ervoor dat je een Instagram-account hebt, draag flexibele kledij, zorg voor een bal en een ruimte waar je je oefeningen kunt doen”, staat geschreven. Een kind kan de was doen.

Een bal én wc-papier

Ook zonder een Instagram-account of andere online mogelijkheden ben jij in staat om je trainingsoefeningen te doen, zo bewijst Martijn van Hees. De jeugdtrainer van Sporting Martinus laat zien dat je eveneens met een aantal wc-rollen en een voetbal behoorlijk ver komt.

Allereerst toont hij dat het belangrijk is om je handen vooraf goed te wassen, waarna hij aan de slag gaat. “Aangezien ik veel toiletpapier in huis heb, staat er een oefening klaar”, legt hij uit. Vervolgens gaat hij tussen vier toiletrollen door dribbelen. “Jullie hoeven je in ieder geval niet meer te vervelen”, aldus Van Hees.

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)