Home / slideshow / Trainers RODA ’23 en ZSGOWMS kunnen leven met gelijkspel

Trainers RODA ’23 en ZSGOWMS kunnen leven met gelijkspel

Na het 2-2 gelijkspel op Sportpark Bovenkerk hadden zowel RODA ‘23 als ZSGOWMS het idee dat de volle buit binnen handbereik was geweest. Bij allebei de teams volgde snel het besef dat een remise wel het meest recht deed aan het spelbeeld.

“We keken al twee weken uit naar deze wedstrijd”, licht RODA-trainer Bnar Tofeek toe. Vorige week was zijn ploeg vrij en werd er toegeleefd naar de wedstrijd tegen de koploper. “We waren een leeuw die een week niet mocht eten en zat te wachten in het hok. Nu werd de leeuw vrij gelaten en dat was te merken. We hebben vanaf het begin gezegd dat we mee willen doen, dan zijn dit de wedstrijden waarin je het moet laten zien.” Tofeek loofde ook de sfeer op het sportpark: “Dan wil je helemaal winnen!” De trainer zag zijn ploeg hard werken, vuile meters maken en kon alleen maar lovend zijn over het team. “De manier waarop we gewerkt hebben, was geweldig. We gaven weinig weg en deden het goed. Meer kan je niet brengen tegen deze sterke tegenstander. Die stap moeten we nog gaan zetten.”

Assistent-trainer Sebastiaan Fritz van ZSGOWMS zag de bezoekers geen al te beste wedstrijd spelen. “Het was voetballend van onze kant echt een hele matige wedstrijd. We creëerden heel weinig kansen. Toen we op 1-2 kwamen, hadden we het duel op slot moeten gooien.” Bij deze tussenstand ging de doelman van ZSGOWMS in de fout, waardoor RODA ‘23 de gelijkmaker wist te maken. “Uiteindelijk is de 2-2 een terechte uitslag gezien de krachtsverhoudingen. Aan het eind van de rit kan ik er mee leven, want RODA deed het ook erg goed.”

Ondanks dat ZSGOWMS voor het eerst punten lieten liggen, gaat het nu alleen aan kop. Concurrent SCPB ’22 verloor namelijk van Sporting ’70. RODA ’23 bezet nog steeds de derde plaats.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)