Treffer diep in blessuretijd zorgt voor punt Arsenal

Voor Arsenal is de tweede seizoenshelft ook weer gestart. Trainer Imro Wielkens en zijn manschappen reisden af naar Zandvoort. In de badplaats wachtte een altijd lastige tegenstander, in de vier vorige edities wist Arsenal maar een punt te behalen. Lange tijd stond in Zandvoort de brilstand op het bord, maar uiteindelijk houden allebei de ploegen een punt over aan het duel: 1-1.

“In de eerste helft waren we aan elkaar gewaagd””, vertelt Wielkens. “Allebei de ploegen waren kansen aan het creëren en wilden op voorsprong komen. Door goed keeperswerk aan beide kanten zochten we met een 0-0 stand weer de kleedkamer op.” De oefenmeester zag in de tweede helft dat zijn team ietwat de bovenliggende partij werd. Arsenal maakte het Zandvoort lastig en de Amsterdammers wilde met de volle buit huiswaarts keren. Zandvoort kreeg weinig mogelijkheden, maar werd in minuut 84 wel gevaarlijk. Uiteindelijk ging de bal via een Arsenal-speler over de lijn, waardoor de Amsterdammers tegen een achterstand aan keken. Diep in de blessuretijd werd toch een puntje binnen gesloopt, na een treffer van Kobe Wielkens.

“Ik heb gemengde gevoelens aan deze wedstrijd. Als je zo’n vijf minuten voor het eind op achterstand komt, is het natuurlijk heel erg fijn dat je toch nog met een puntje naar huis gaat. Echter hadden we willen winnen en dat is niet gelukt. Gelukkig zijn we wel goed uit de winterstop gekomen, we kunnen negentig minuten lang volle bak spelen. Dus dat nemen we mee”, besluit Wielkens. Volgende week wacht het laaggeklasseerde FC Weesp. Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)