Treffer Kaj de Jong voor Ouderkerk voldoende tegen hekkensluiter Zwanenburg

Zondag derdeklasser Ouderkerk heeft hekkensluiter Zwanenburg met de nodige moeite opzij gezet. Een treffer van Kaj de Jong leverde de drie punten op voor de ploeg van Lex van der Horst en Jules Pasteuning: 1-0.

Het was niet best wat beide ploegen lieten zien. Zwanenburg probeerde het wel, in de jacht op de eerste competitiezege van dit seizoen, maar was in aanvallend opzicht vaak overijverig. Doelman René de Jong werd nauwelijks serieus op de proef gesteld. Op slag van rust opende de thuisploeg de score. Sam Massar zette Kaj de Jong vrij voor doelman René Jonker en daar wist de aanvaller wel raad mee: 1-0.

In de tweede helft kon het duel nog steeds alle kanten opgaan. Ouderkerk-middenvelder Jay Day mikte net naast en even later stuitte De Jong op Jonker. Robin Poelsma had vlak voor tijd nog de mogelijkheid om Zwanenburg aan een punt te helpen, maar de invaller liet deze kans onbenut.

Zo moest de hekkensluiter de zesde nederlaag van het seizoen slikken en blijft de ploeg van Mehmet Simsek de rode lantaarn in handen houden. Over twee weken komt concurrent VVH/Velserbroek (twaalfde) op bezoek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: HAV | Kaj de Jong