Trefzekere Volendam-debutant El Kadiri: “Een enorme ontlading”

Ibrahim El Kadiri beleefde afgelopen vrijdagavond een droomdebuut voor FC Volendam. De Amsterdamse buitenspeler, die ook in de jeugd uitkwam voor Ajax en FC Utrecht, kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen en maakte in de blessuretijd de bevrijdende 3-1. “Het debuut was geweldig, zeker omdat ik het nog niet zag aankomen”, vertelt El Kadiri.

Debuut bekroond

El Kadiri trainde al wel mee met het eerste elftal, maar maakte nog geen minuten in het Betaald Voetbal. Tot vrijdag tegen NEC. “Het was een moeilijke wedstrijd. We stonden 2-1 voor en de druk lag hoog bij ons. Toen riep de trainer me en mocht ik erin.” De linksbuiten speelde een prima wedstrijd en wist zijn debuut in de blessuretijd te bekronen met een doelpunt. “Ik kreeg de bal van Franco (Antonucci, red.). In de omschakeling stond ik 1-tegen-1, dus ik ging op hem af. Ik zag dat er aan de binnenkant ruimte lag, dook in dat gat en haalde uit. Het was voor ons een belangrijk doelpunt en de 3-1 was een enorme ontlading.”

Wim Jonk

De technische buitenspeler werkt in Volendam samen met Wim Jonk, met wie hij ook al samenwerkte in de Ajax-jeugd. “Jonk is een rustige trainer die mij en andere spelers het vertrouwen geeft. Dat is voor mij het belangrijkste. Bovendien wil Jonk goed voetbal spelen met zijn ploeg. Het is met hem geen lange ballen naar voren schieten, maar we willen alles voetballend oplossen en vooral met elkaar combineren. Daarom ben ik onder meer naar Volendam gegaan.” Het ‘willen voetballen’ past El Kadiri als een jas. “Ik ben een technische voetballer die een actie in huis heeft. Daarnaast ben ik tweebenig, waardoor ik beide kanten op kan draaien”, aldus El Kadiri.

Ontwikkeling

Het gaat allemaal snel met El Kadiri, die pas deze zomer zijn contract bij Volendam ondertekende. Nu heeft hij dus al zijn debuut en eerste doelpunt gemaakt. “Ik had bij het ondertekenen van mijn contract niet verwacht dat ik zo snel mijn debuut in het eerste elftal zou maken. Ik zou eerst bij Jong Volendam voetballen en daar gewoon mijn minuten maken. Daar gaat het eigenlijk erg goed: ik speel vrijwel altijd basis. De Tweede Divisie is een goede competitie, vergelijkbaar met de Keuken Kampioen Divisie. Nu ik dus bij het eerste elftal zit, kan ik eenvoudiger mee met het niveau. Ik heb me dus goed ontwikkeld.”

Het debuut van El Kadiri smaakt naar meer, al blijft de Amsterdammer bescheiden. “Ik hoop dat we dit seizoen zo hoog mogelijk eindigen en meedoen aan de nacompetitie om promotie. Hoeveel minuten ik maak in het eerste team, dat maakt niet veel uit. Ik hoop mezelf constant te ontwikkelen. Hopelijk gaan we over een aantal seizoenen naar de Eredivisie.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)