Home / Algemeen / Tristan Buchinhoren moet Kadoelen vanwege nieuwe functie afzeggen

Tristan Buchinhoren moet Kadoelen vanwege nieuwe functie afzeggen

Kadoelen moet opzoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen. Vanwege veranderde werkomstandigheden heeft Tristan Buchinhoren moeten besluiten zijn contract in te leveren bij de zaterdag derdeklasser.

“Als trainer heb je een bepaalde verantwoordelijkheid richting de groep. Dat gaat mij volgend seizoen niet lukken. Ik had dit natuurlijk niet verwacht, maar dit is een kans die ik niet wil laten lopen”, zegt de oefenmeester. Buchinhoren heeft sinds april een nieuwe baan in de metaalsector. De bedoeling was dat dit slechts op kantoor zou zijn, totdat zijn werkgever hem na één maand een nieuwe functie aanbood. Eentje waarvoor hij veel internationaal werkzaam is en meerdere keren richting Azië gaat.

Vorige week bracht Buchinhoren de club hiervan op de hoogte. “Voor mij persoonlijk vinden ze het leuk, maar voor de club is het heel vervelend. Ik had laatst alle gesprekken met de spelers afgerond en had er echt heel veel zin in.” Kadoelen zou zijn eerste club als hoofdtrainer worden, nadat hij eerder jarenlang furore maakte als voetballer in de top van het amateurvoetbal. “Je weet natuurlijk nooit hoe het in de toekomst gaat, maar met deze baan zal ik niet meer als trainer aan de slag kunnen gaan.”

Voor Kadoelen is er nu haast geboden met de zoektocht naar een nieuwe trainer. De mededeling van Buchinhoren kwam bij voorzitter Henk Blaauw binnen als een ‘donderslag bij heldere hemel’. “Met de situatie van Erwin Römer (vertrok aan het begin van dit seizoen om voor zijn maatschappelijke carrière te kiezen, red.) was ik hier natuurlijk helemaal niet blij mij. Als club misgunnen wij niemand in zijn maatschappelijke ontwikkeling. We moeten nu iets afwijken van ons profiel voor de nieuwe hoofdtrainer, maar zijn al druk bezig met gesprekken.”

Foto: John Beckman

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)