Home / slideshow / Tumultueuze derby De Volewijckers – TOB eindigt in gelijkspel

Tumultueuze derby De Volewijckers – TOB eindigt in gelijkspel

Een tumultueuze derby tussen De Volewijckers en TOB is zaterdagmiddag geëindigd in een 3-3 gelijkspel. De gemoederen liepen daarbij aan beide kanten geregeld hoog op. De Volewijckers – TOB is sowieso al een derby, maar leeft extra vanwege de DWV-achtergrond die veel TOB-spelers en trainer Remco van Twiller hebben. In 2013 fuseerde die club met De Volewijckers tot DVC Buiksloot, maar in 2019 besloot die club onder de naam De Volewijckers door te gaan.

Het was de thuisploeg die het beste aan de wedstrijd begon en na een minuut of tien flink begon aan te dringen voor het doel van Giorgio Kuiper. Na een paar goede reddingen viel de 1-0 wat ongelukkig. Hij liet de bal los, waarna Seranio Austin de 1-0 kon aantekenen. Een paar minuten later lag ook de 2-0 er al in. Chad de Jong werd neergelegd in de zestien, waarna de bal op de stip ging. De Jong ging zelf achter de bal staan en scoorde, al zat Kuiper er nog wel aan. Maar TOB wist vrij snel iets terug te doen via Paul Bekker. Daarna kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht en op slag van rust kregen ook de bezoekers een penalty, nadat Miguel Ghering werd neergelegd. José Bebeto Ngeze bracht TOB weer op gelijke hoogte.

Meteen na rust ontstond er een goede mogelijkheid voor TOB, toen Volewijckers-doelman Floris Schievink te ver voor zijn doel stond en Timothy van den Berg de kans kreeg te schieten. Schieving wist echter toch nog redding te brengen. Maar het was de thuisploeg die vervolgens weer op voorsprong kwam. Een vrije trap werd op de hand van een TOB-speler geschoten, waarna er wederom een penalty gegeven werd. Dit keer was het Issam el Bakkali die scoorde vanaf de stip. Daarna werd het duel steeds opgefokter, mede door de zwak fluitende scheidsrechter die aan beide kanten voor frustraties zorgde. Ook invaller Jimmy Chapman leek gefrustreerd en zette op de middenlijn een snoeiharde tackle in op Miles Tigchelaar, die hem een rode kaart opleverde. De Volewijckers moest dus nog ruim twintig minuten met tien man verder, maar qua spel leek dat de ploeg niet echt te deren. Er waren voldoende kansen om de 4-2 te maken, maar de ploeg van Frank Schuitemaker slaagde daar niet in. Aan de andere kant kreeg Bekker een paar goede mogelijkheden en uiteindelijk was het raak met een kopbal. Ook die goal leverde weer de nodige discussie en een opstootje op: de vlag was omhoog, maar de goal stond en daar was niet iedereen het dus mee eens.

Toch was 3-3 dus uiteindelijk de eindstand. Voor De Volewijckers betekende dit het eerste puntenverlies, waar Schuitemaker van baalde: “Vooral in de eerste helft waren wij echt de bovenliggende partij en dan is dit zonde. Ook zo’n rode kaart is onnodig, dan maak je het jezelf erg lastig. We moeten wat dat betreft nog stappen zetten en slimmer worden.” Van Twiller kon leven met een punt: “Deze wedstrijd leefde bij ons enorm en we hebben vooraf goed met elkaar besproken wat we onze koppies erbij moesten houden en alleen op onszelf moesten focussen. We wilden in ieder geval zeker niet verliezen en dat is gelukt.”

TOB staat nu op een vijfde plaats en ontvangt komend weekend nummer drie Fortuna Wormerveer. Ook voor De Volewijckers staat wederom een pittig duel op het programma. Het gaat op bezoek bij nummer twee OFC.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 4b

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend