Voetbaltraining

Tutu en Robinhood dromen van eigen clubhuis

Robinhood werd in 2015 opgericht als opvolger van het ter ziele gegane SC Voorland. Het eerste zaterdagelftal ging verder met een nieuwe club, wiens naam is afgeleid van de Surinaamse voetbalclub SV Robin Hood. Het thuistenue van Robinhood bestaat uit rood-groene shirts met verticale strepen, zwarte broeken en rode sokken.

Tutu is al 8 jaar werkzaam bij de club en heeft alles meegemaakt. Het begon allemaal eerst bij SC Voorland en loopt nu al 4 jaar mee bij het eerste elftal van Robinhood. De club is ambitieus en wil graag groeien. De club is dan ook met gemeente in gesprek om te kijken wat er mogelijk is. “We willen dat Robinhood serieuzer genomen wordt. We willen jongens opvangen die al een hele lange tijd niet gespeeld hebben bij hun profclub of jongens die het plezier terug willen vinden. De jeugd in de kaart brengen en het belangrijkst dat we de wedstrijden kunnen nabespreken in ons eigen clubhuis.” aldus Tutu. 

Het eerste elftal waar Tutu al vier jaar coach van is, heeft dit jaar wat goede versterkingen gekregen. Steven Pienaar en Quincy Owusu-Abeyie, ex-profvoetballers, zijn aan de selectie toegevoegd en naar alle waarschijnlijkheid binnenkort ook Eyong Enoh. Mede dankzij die twee grote spelers is Robinhood vaak aangewezen door andere Amsterdamse clubs als titelkandidaat in de vierde klasse. “De competitie is net pas begonnen en we bekijken het wedstrijd voor wedstrijd”. Tutu is duidelijk en praat niet over “als”. Hij weet zeker dat zijn ploeg gaat promoveren naar derde klasse en is stiekem wel blij met het verlies tegen ZSGOWMS. “Blij is een groot woord, maar de jongens staan na deze nederlaag weer met beide voeten op de grond. Wij hebben een goed team en wij zijn klaar voor stap hoger op. Ik weet zeker dat wij de derde klasse aan kunnen en dat is ook alleen maar beter voor de club,” vertelt de coach van Robinhood.

Het project eigen clubhuis is in beweging gezet en zal in de aankomende weken overlegd worden of dat mogelijk is. Met spelers zoals Pienaar en Owusu-Abeyie hoopt de club duidelijk te maken dat Robinhood serieus bezig is om te groeien. Zij zullen naar alle waarschijnlijkheid niet mee gaan naar de gemeente, maar wel duidelijk genoemd worden. Tutu hoopt dat alles goed komt en hoopt in de aankomende jaren de overwinning te kunnen vieren in hun eigen clubhuis.

Tekst: Auke Kooreman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)