Twaalf doelpunten bij treffen ZSGOWMS – KDO

Bij thuiswedstrijden van ZSGOWMS kan het zomaar gebeuren dat het doelpunten totaal de dubbele cijfers haalt. Zo gebeurde dat tegen RODA ’23 (7-4) en tegen DIOS (11-0). Dit weekend kon er weer dubbele cijfers worden bijgeschreven. Tegen KDO werd er twaalfmaal gescoord. Twee derde van de treffers kwamen op naam van de Amsterdammers, terwijl de bezoekers uit De Kwakel de andere 4 doelpunten maakten. De wedstrijd eindigde in 8-4.

Op Sportpark Ookmeer was het deze zondag dus wederom raak. ZSGOWMS, nummer drie in de zondag tweede klasse, ontving KDO uit De Kwakel. De Kwakelaars staan twaalfde, wat degradatie zou betekenen. Wel is er nog een laatste strohalm, ROAC op plek 11 staat slechts drie punten voor. De Amsterdammers kwamen snel op een 1-0 voorsprong en in de eerste 45 minuten ging het hard. Bij rust werd 4-0 tussenstand bereikt.

Na de pauze kwam KDO terug en maakte het de 4-1. Wel zette ZSGOWMS orde op zaken, door na een uur voetballen op 6-1 te komen. Door de ruime voorsprong liet ZSGOWMS klaarblijkelijk de teugels wat vieren. KDO kon terugkomen tot 6-3. ZSGOWMS kwam tot 8-3, waarna KDO de twaalfde treffer maakte: 8-4. Voor ZSGOWMS was Sheverinio Blanker viermaal trefzeker. Daarnaast wisten Noureddine Harrouni, Kursat Cil, Walid Mabrouk en Yassin Farrah het net te vinden.

Door de overwinning wipt ZSGOWMS weer over Sporting Martinus heen. De ploeg uit Amstelveen verloor de topper tegen koploper SCPB’22. De achterstand van ZSGOWMS op de lijstaanvoerder bedraagt vier punten. Bekijk hier de tussenstand in de zondag tweede klasse B.