Twee afstandsschoten houden AFC en Noordwijk in evenwicht

Vorige week beleefde AFC een vliegende start van het nieuwe seizoen in de Tweede Divisie. Tegen Jong Almere City werd het 4-1, waarbij Oussama Siali alle vier de goals maakte. Deze zaterdag vonden de Amsterdammers moeizamer het net. Op bezoek bij Noordwijk werd het 1-1.

Voor rust was het van beide kanten een weinig spectaculair duel. Noordwijk zette AFC wel flink onder druk, maar echt gevaarlijk werd het niet. Zo leek het duel op een 0-0 ruststand af te stevenen, maar dat bleek uiteindelijk toch niet het geval. Dylan Rietveld besloot opeens vanaf een meter of veertig uit te halen. Hij had Gijs van Zetten ver voor zijn doel zien staan. De doelman kon dan ook niet meer ingrijpen: 1-0.

Een domper dus voor AFC, al mocht het niet klagen. Helemaal niet in de tweede helft, toen Noordwijk een penalty kreeg maar Van Zetten redde op de inzet van Emiel Wendt. De doelman maakte zo zijn fout van de eerste helft goed. Toch was het eigenlijk wachten op het moment dat Noordwijk het afmaakte, maar dat gebeurde niet. En zo was het uiteindelijk AFC dat, ook met een schot van afstand, wist te scoren. Matthijs Jesse haalde uit, weliswaar van minder grote afstand (een meter of 25), maar ook zijn goal was erg fraai.

Volgende week staat voor AFC weer een thuisduel op de planning. Kozakken Boys komt dan op bezoek. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC