Twee bizarre rode kaarten voor AFC in slotfase

AFC hervatte zondagmiddag de competitie met een thuisduel tegen De Treffers.

Al vroeg in de wedstrijd waren de Amsterdammers op voorsprong gekomen, toen Kenny Teijsse de 1-0 binnen mocht schieten. Het was echter al snel weer 1-1. De bal ging op de stip na een overtreding van Robbert Schilder in het strafschopgebied. Boy van de Beek benutte het buitenkansje.

Daarna wist De Treffers ook de voorsprong te pakken. Cendrino Misidjan kopte de 1-2 binnen uit een voorzet van Van de Beek. Dat was ook de ruststand. Na rust kreeg De Treffers kansen om de wedstrijd op slot te gooien, terwijl Raily Ignacio aan de andere kant zijn ploeg op gelijke hoogte had kunnen zetten. In de slotfase viel uiteindelijk nog de 2-2, uit een strafschop van Milan Hoek.

De laatste minuten waren vervolgens bizar. Tim Linthorst kreeg van de scheidsrechter zijn tweede gele kaart, omdat hij uit de bidon van doelman Kornelis dronk en daarbij het veld verliet. Een vrij bizar voorval, waar ook Raily Ignacio het niet mee eens was. Hij ging in protest bij de scheidsrechter en kreeg daarvoor twee keer geel en moest ook het veld verlaten.

Archieffoto: Tom Poederbach