Twee goals in slotfase leveren WV-HEDW wéér een zege op

Op bezoek bij Valken ’68 heeft WV-HEDW goede zaken gedaan. Het duurde tot vijf minuten voor tijd voordat de koploper op voorsprong kwam, maar daarna volgde nog een goal en dat was genoeg voor de zege. Bovendien verloor concurrent Nootdorp. Zo staan de Amsterdammers op nog niet eens de helft van de competitie al 9 (!) punten los.

Voor de wedstrijd hielden beide ploegen één minuut stilte, om steun te betuigen aan Oekraïne. Daarna werd er afgetrapt in het Zuid-Hollandse Valkenburg en had WV-HEDW het zeker in het begin best lastig en waren de eerste kansen voor Valken ’68. Matthijs Kuiper hield zijn doel schoon, maar dat deed zijn collega Joris van Harmelen ook lange tijd. Beide ploegen gingen rusten met een 0-0 stand.

Na rust begon de thuisploeg het lastiger te krijgen, maar toch leek het erop dat Valken ’68 niet zou gaan zwichten en WV-HEDW dus het eerste puntverlies zou toe brengen. Maar het liep anders. Tien minuten voor tijd ging de bal op de stip en Ashraf Azzouz faalde niet en schoot de bal keurig laag in de linkerhoek: 0-1. Even later scoorde Azzouz nogmaals, dit keer uit een vrije trap van afstand. Daarmee waren de goals nog niet op, want Valken ’68 deed in blessuretijd wat terug. Matthijs de Mooij zette zijn ploeg op 1-2 met een fraaie stift. Het zal WV-HEDW niet gedeerd hebben, want de zege was weer binnen en de titelstrijd mag inmiddels al bijna geen strijd meer heten.

Volgende week ontvangen de Amsterdammers Forum Sport, dat vijfde staat. Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 1a