Arsenal ziet koploper Monnickendam in blessuretijd langszij komen

Zaterdag tweedeklasser Arsenal heeft een punt meegenomen uit Monnickendam. De ploeg van Imro Wielkens leek op weg naar een zege, totdat de koploper vlak voor tijd alsnog gelijk maakte: 2-2.

Na de nederlaag in het doelpuntenfestijn eerder dit seizoen, had Arsenal nog iets goed te maken. Na een matte openingsfase kwamen de bezoekers op achterstand. Barrie de Wolf kon een voorzet van Danny Persijn niet afronden, maar in een druk strafschopgebied werkte Tom Pruim de bal alsnog binnen: 1-0. Amper vijf minuten later was de stand alweer gelijk. Al glijdend bracht Mick Hurks de 1-1 op het scorebord.

Nog voor de rust was de clubtopscorer van Arsenal opnieuw trefzeker. Nadat spelers van Monnickendam verhaal gingen halen bij de scheidsrechter, die volgens hun een strafschop over het hoofd hadden gezien na een tackle van Arsenal-verdediger Jan Roeters, voetbalden de bezoekers gewoon door en verschalkte Tyrell Perri de te ver uitgelopen doelman Luuk Boontje met een simpele lob: 1-2.

De tweede helft ging Monnickendam furieus van start om de wedstrijd te keren. Er kwamen legio kansen, maar het ontbrak de thuisploeg aan scherpte voor het doel of er zat een Amsterdams been tussen. Een knappe zege leek in de maak voor Arsenal. Tot de blessuretijd. Terwijl de bezoekers protesteerden over een corner, werd deze snel genomen en kopte Jeffrey Gits de 2-2 binnen.

Arsenal verzuimde op deze manier de derde plek over te nemen van Marken. De Amsterdammers blijven vierde staan, slechts één punt achter de concurrent. Monnickendam staat nog altijd bovenaan en kan tegen achtervolger ZOB een grote stap naar het kampioenschap zetten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Met dank aan Jan Slaats
Archieffoto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)