Twee late goals voor AFC zijn niet genoeg tegen HHC

AFC heeft op bezoek bij HHC Hardenberg geen resultaat weten te boeken. De Amsterdammers scoorden in de slotfase nog wel twee keer, maar dat was niet genoeg voor een punt: 3-2.

In de eerste helft waren de kansen vooral voor de thuisploeg. Zo had Rob van der Leij een goede kans, maar het schot werd van de lijn gehaald. Een paar minuten voor rust kreeg ook AFC een goede kans, maar de bal ging over het doel. Het stond dus 0-0 bij rust.

Na rust ging het opeens hard en scoorde HHC drie keer in vijf minuten. Jesper Drost opende de score na een corner. Die goal leidde tot wat discussie, omdat Van der Leij mogelijk buitenspel stond en deelnam aan het spel, maar de goal bleef staan. Daarna maakte Thomas Reinders rap achter elkaar twee goals en stond het opeens 3-0. Maar het werd in de slotfase toch weer spannend, want AFC kwam terug in de wedstrijd. Dalian Maatsen zorgde voor de 3-1 en in blessuretijd maakte Raily Ignacio, die terug is na een blessure, de 3-2. Er kwam nog een ultiem slotoffensief, maar het bleef bij 3-2.

AFC zakt naar de zesde plek, maar heeft dinsdag nog een duel met Spakenburg tegoed. Bij winst kan het dan  stijgen naar de derde plek. Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Tweede Divisie

Archieffoto: Tom Poederbach