Twee momenten rond de rust beslissen DWS – Zwaluwen

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Zwaluwen moest DWS-trainer Patrick van Leeuwen gaan puzzelen. De trainer miste zo’n vijf basisspelers wegens uiteenlopende redenen: familie omstandigheden, schorsing, blessure of ziek. De wedstrijd tegen hoogvlieger Zwaluwen zou dus wel eens lastig kunnen gaan worden. Echter zouden de vervangers ook hun basisplaats willen verzilveren. DWS verloor het duel met 3-0, waarbij Zwaluwen op twee belangrijke momenten toesloeg.

In de beginfase hadden de bezoekers uit Hoorn de overhand, maar men wist niet echt tot gevaarlijke kansen te komen. Wanneer DWS de bal veroverde ging men razendsnel omschakelen en dat maakte de Amsterdammers echt gevaarlijk. Aan beide kanten moesten de keepers handelend optreden, werd DWS geholpen door de paal. Aan de zijde van DWS kreeg Jimmy Chapman twee goede mogelijkheden uit dezelfde corner, maar Zwaluwen-goalie Tobias Droomers hield twee keer de poeier tegen. Aan de andere kant hield DWS-keeper zijn ploeg op de been. Voor de Zwaluwse verdedigers was DWS-aanvaller Davelinio Markus een ware plaag. Rap ging hij de diepte in of zocht zijn tegenstander op. Na een harde overtreding op Markus kreeg Bilal el Guennouni geel, waardoor de verdediger op zijn tellen moest gaan passen. Want Markus bleef hem opzoeken. Het liep niet bij Zwaluwen en DWS bleef hard werken. De ploeg van Van Leeuwen zorgde voor een attractieve wedstrijd, want het spel golfde op en neer. Voor de neutrale toeschouwer was het, inclusief de schijnende zon, genieten. Echter kwam Zwaluwen als een duveltje uit een doosje op voorsprong. In de blessuretijd bereikte een voorzet Jerven Devid. Hij behield de rust en kapte naar binnen en schoot: 0-1. De ontlading was groot bij Zwaluwen, zie hieronder.

Zwaluwen-trainer Richard Bulterman wisselde in de rust El Guennouni, aangezien hij dicht tegen een rode kaart aanzat. Nu mocht een ander de verdediging overnemen. Na de thee werd het al snel 0-2, nadat Leon Schipper eenvoudig binnen kopte. Zwaluwen raakte eveneens de lat, terwijl de bezoekers ook nog op 0-3 kwamen. Door de twee goals rond de rust werd DWS geknakt, het vervolg van de wedstrijd wist Zwaluwen rustig te blijven en gaf het weinig weg. Wel kreeg Chapman nog de mogelijkheid tot het scoren van de eretreffer. Oog-in-oog met Droomers werkte hij de bal niet in het doel. Na negentig minuten stond er 0-3 op het wedstrijdformulier en nam Zwaluwen drie punten mee in de bus naar Hoorn.

Van Leeuwen: “Voorafgaand aan het duel duidelijk dat we flink wat spelers misten. Kans voor andere jongens om zich te laten zien en dat hebben ze gedaan. In de eerste helft werd er heel hard gewerkt, complimenten aan het team. Alleen krijgen we de tegentreffer echt op een heel naar moment. In de rust gaf ik aan dat we op dezelfde manier moeten doorwerken. Dan was er zeker een resultaat mogelijk. Echter vielen na rust de doelpunten snel, waardoor de wedstrijd gespeeld was. Zwaluwen is ook een taaie tegenstander, maar al met al heb ik positieve punten gezien in de eerste helft.”

Bekijk hier meer foto’s van de wedstrijd.