Home / Hoofdklasse A zondag / Twee zuivere hattricks helpen JOS Watergraafsmeer aan overwinning
Tim Plemper en Reggie Schaap

Twee zuivere hattricks helpen JOS Watergraafsmeer aan overwinning

JOS Watergraafsmeer heeft een kinderlijk eenvoudige overwinning geboekt op MSC. De Amsterdammers wonnen met maar liefst 6-0.

De gastheer begon scherp aan de wedstrijd en leidde al binnen een kwartier. Na een uitstekende aanval kwam Tim Plemper alleen voor de keeper te staan. Hij zag dat de doelverdediger zijn hoek verkleinde en besloot daarom over hem heen te stiften: 1-0. Plemper mocht ook de tweede treffer op zijn naam zetten na een uitstekende loopactie. Beter kon de wedstrijd voor de Amsterdammers niet beginnen.

De thuisploeg ging vrolijk door en maakte na ruim een half uur te hebben gespeeld, alweer de 3-0. En wederom was het Plemper die scoorde, waardoor hij een zuivere hattrick op zijn naam zette. JOS Watergraafsmeer leek door te drukken, maar werd steeds slordiger naarmate de rust dichterbij kwam. Het was dan ook zaak in de tweede helft weer te gaan voetballen.

De Amsterdammers begonnen beduidend scherper aan de tweede helft. JOS Watergraafsmeer creëerde kansen en kwam na een uur spelen op een 4-0 voorsprong. Deze keer was het niet Plemper, maar Reggie Schaap die zich tot doelpuntenmaker kon bekronen. Schaap kwam vanaf de linkerkant, kapte naar binnen en zag de ruimte om te schieten. Zijn schot vloog vervolgens tegen de touwen.

Een paar minuten later was het wederom Schaap die raak schoot: een vrijwel identieke goal vergeleken met het vierde doelpunt van JOS Watergraafsmeer. De ploeg van trainer Cor ten Bosch wist ook nog een zesde doelpunt te maken. Schaap kwam tussen twee man door en schoot vervolgens keihard in de kruising. Daarmee maakte ook Schaap een zuivere hattrick en kwam een 6-0 eindstand op het scorebord te staan.

Een puike overwinning van JOS Watergraafsmeer én een tevreden coach na afloop. “We hebben vandaag zowel aan het doelsaldo als het zelfvertrouwen kunnen werken”, vertelt trainer Ten Bosch. “Op dit moment is bovendien vrijwel de gehele groep fit, dus we staan er positief in. De komende acht tot negen weken gaan bepalend zijn waar we eindigen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Send this to a friend