Tweede en Derde Divisie gaan vooralsnog door

De Tweede en Derde Divisie vinden aankomend weekend ‘gewoon’ doorgang. Dat maakten de clubs donderdagavond bekend na een uitgebreid overleg met de KNVB.

Een gedeelte van de Divisie-clubs wilde de competitie vanwege het coronavirus en daardoor lege tribunes graag tijdelijk stoppen, maar niet alle clubs waren het daarmee eens. Het gezamenlijke besluit van de verenigingen luidt daarom dat men tot dinsdagavond afwacht, wanneer het kabinet naar verwachting een nieuwe persconferentie belegd. De verwachting is dat de overheid zeker geen versoepeling laat plaatsvinden en nieuwe maatregelen nodig zijn. Woensdag volgt dan een nieuw overleg tussen de clubs en Nederlands voetbalbond.

Voor koploper AFC verandert dit weekend echter weinig, want de Amsterdammers speelden überhaupt niet. De KNVB gelastte het uitduel tegen TEC eerder deze week af, waardoor AFC na deze speelronde hoogstwaarschijnlijk niet meer bovenaan staat. Achtervolger Quick Boys neemt het zaterdagmiddag om 15:00 uur op tegen ASWH, dat op de vierde plaats in de competitie staat.

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC