Tweede zege op rij voor DCG

In de vorige wedstrijd was het dan zover voor DCG, er werd een eerste overwinning in de competitie geboekt. Op het eigen sportpark werd SDZ, na een 0-2 achterstand, met 4-2 verslagen. DCG zet nu de stijgende lijn door. In Vlaardingen waren de Amsterdammers met 0-2 te sterk voor VFC.

Het waren bij VFC de bezoekers die de bovenliggende partij waren. DCG-trainer Ibrahim el Mahdioui zag zijn manschappen een goede wedstrijd op de mat leggen. “Het was een mooie wedstrijd en we hebben het goed gecontroleerd. VFC heeft eigenlijk maar een kans gehad, terwijl wij heel veel kansen hebben gekregen.” De Amsterdammers kwamen dus veelvuldig voor het doel van de VFC-keeper. De trainer van DCG grapte nog dat de thuisploeg wel een extra linksback had, want de grensrechter zwaaide vaak met zijn vlag. In de eerste helft kwamen de bezoekers op voorsprong. De bal werd zo’n 20 keer rond gespeeld en er volgde een echte teamgoal. Nassim Kattouss maakte uiteindelijk het doelpunt.

“De manier waarop we de eerste treffer maken is helemaal mooi. Omdat we daarop trainen en je deze momenten ook echt terug zien komen in de wedstrijd. Dat is wel zo’n moment dat we op de bank echt extra hard gaan juichen. Daar ben ik dan ook het meest trots op, dat we deze progressie hebben gemaakt en ook de momenten van de training terug zien komen in het duel”, was El Mahdioui trots. DCG verdubbelde de score nadat rechtsbuiten Ismail Bouhalhoul van een meter of twintig schoot. Zijn schot verdween in de verre hoek.

Door de overwinning komt DCG op acht punten, hiermee bekleedt de ploeg de negende plaats in de competitie. VFC blijft de hekkensluiter in de zondag tweede klasse B. Volgende week speelt DCG een thuiswedstrijd tegen DSOV. Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG