Arsenal - FC Aalsmeer

Tweede zege op rij voor FC Aalsmeer

Calvin Valies was zaterdag in Leiden de gevierde man met de enige treffer van de wedstrijd.

FC Aalsmeer heeft de smaak te pakken. In Leiden versloeg het team van trainer/coach Ted Verdonkschot opponent rksd DoCoS. De 0-1 winst was een heel schrale score, daar waar de FC veel beter voor de dag kwam en de kansen aaneenreeg. De Aalsmeerders waren sterker en kregen goede kansen op een grote uitslag.

Docos had flink op de broek gehad (6-0 nederlaag bij Alphia), oud Prof Edwin Vurens hakte met hetzelfde bijltje dat Verdonkschot maandenlang achtervolgde bij zijn team: een gebrek aan inzet en motivatie. Dat was vandaag bij de Aalsmeerders meer dan voor elkaar. Het speelde slim, volwassen en werkte hard.

Vooral de eerste helft was FC Aalsmeer de bovenliggende partij en speelden een heel sterke partij. Adil Lechkar was de smaakmaker aan de groen-rode kant.  Al vroeg in de wedstrijd trof het gemotiveerd spelende Aalsmeer de lat en na een kwartier werd er een doelpunt afgekeurd. DoCos bleek niet bestand tegen zoveel druk, de waarschuwingen werden in de wind geslagen, men kon het antwoord op de aanvalsgolven niet vinden. De goed leidende scheidsrechter paste kort na het afgekeurde doelpunt prima de voordeelregel toe op het moment dat Vahle bij een aanval werd neer geschoffeld, de pijlsnelle Calvin Valies leep de bal overnam en mooi over doelman Mitchel van Abswoude raakschoot.

fcaals
Het gaat beter draaien bij het team van trainer/coach Ted Verdonkschot

DoCos zelf wist niet één kans te produceren in deze wedstrijd. Het bleef eenrichtingsverkeer, ook na rust. FC Aalsmeer dicteerde, domineerde maar drukte niet af. De thuisploeg had de handen vol aan het afslaan van alle aanvallen en de individuele kwaliteiten van de technisch hoogstaande ploeg van Verdonkschot.

Goed keeperswerk, de paal, lat en en nodige geluk. Veel hachelijke momenten voor het doel van DoCos. Vurens had geen veel betere middag vergeleken met vorige week. Het enige verschil was de stand op het scorebord. Met de terugkeer van Vahle keert er ook een swung terug bij FC Aalsmeer en dat is de laatste wedstrijden duidelijk te merken. Aalsmeer wint dik verdient en klimt gestaag richting de bovenkant van de zaterdag tweede klasse D.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse D

 

 

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)