Tweede zege op rij voor FC Weesp

Vorige week boekte FC Weesp voor het eerst in hele lange tijd een overwinning. Zondag trof het met VVIJ een stugge tegenstander, die het DCG en IVV al lastig maakte. FC Weesp wist wel met de ploeg uit IJsselstein af te rekenen: 2-3.

Al na twee minuten stond Weesp op voorsprong, dankzij een goal van Redouan Khanfour. Er waren kansen om de score te verdubbelen, maar die werden niet benut. Daardoor kon Melle van Gaal VVIJ weer op gelijke hoogte zetten. Maar een paar minuten voor rust nam FC Weesp opnieuw de leiding. Een corner van Job Vermeulen zeilde in één keer het doel in en zo konden de bezoekers met een goed gevoel aan de thee.

Halverwege tweede helft werd het ook 1-3, wederom dankzij Khanfour. Er volgde een rommelige slotfase, waarin Van Gaal de aansluitingstreffer maakte en VVIJ even later met tien man kwam te staan. Raphael Verheul haalde Floris Lukken, die alleen richting het doel kon, neer. Het was nog even spannend, maar FC Weesp trok de drie punten over de streep.

“Het is gewoon hartstikke leuk voor de groep en goed voor de sfeer dat we nu twee keer achter elkaar winnen. We zien ook echt wel verbeteringen in het spel, al blijven we moeite hebben met scoren. Vandaag maken we er drie, maar dat hadden er ook meer kunnen zijn. Als we nog wat slimmer omgaan met onze kansen, maken we het onszelf makkelijker”, aldus Dick-Jan Ente na afloop. Maar hij blijft ook realistisch: “Tegelijkertijd blijft het doel nog steeds om drie ploegen onder ons te houden. Dan is het lekker dat je nu twee keer achter elkaar wint.”

Op dit moment houdt FC Weesp zelfs 8 ploegen achter zich. Volgende week treft het SO Soest, dat wat moeizaam aan het seizoen is begonnen. Bekijk hier de uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)