Tweede zege van het seizoen voor SDZ

Bij de seizoensstart won SDZ nog van Hooglanderveen, maar daarna volgden acht nederlagen op rij. Tegen DSOV konden de Amsterdammers eindelijk weer juichen: 2-1.

Na ongeveer een kwartier kwam SDZ op voorsprong dankzij een goal van Mariano Olf. Maar het betere van het spel was voor DSOV. De ploeg kreeg meerdere grote mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen, waaronder een penalty. Die werd echter gestopt door de pas 17-jarige goalie Milan Roersma.

SDZ piepte en kraakte, maar hield lange tijd stand en probeerde de voorzetten vanaf de zijkant van DSOV af te stoppen. Toch viel op die manier ongeveer tien minuten voor tijd de 1-1. “Er was op dat moment ook geen houden meer aan, wij hadden het echt heel lastig”, bekende SDZ-trainer Nick van Beek. DSOV rook daarna bloed, maar het waren verrassend genoeg de Amsterdammers die alsnog drie punten pakte. Na een goede een-twee besloot Teddy Mijnals van een paar meter buiten het strafschopgebied te schieten en met succes, de bal viel in de verre hoek.

“Als we kijken naar spelbeeld, hadden wij vandaag niet mogen winnen. Maar op wilskracht is het toch gelukt. Ik wil de hele ploeg echt een groot compliment maken en ben super trots”, aldus Van Beek. DSOV-trainer Tom Verhoek baalde enorm: “Dit is echt een super teleurstellende middag geworden en ik ben echt geschrokken dat wij dit soort wedstrijden niet kunnen controleren en domineren.”

“Het probleem vond vandaag aan de bal, omdat de mensen zonder bal niet op hun positie vrij kwamen, maar stil bleven afwachten. En verdedigend moet je tegen deze tegenstanders de ruimte achter je eigen verdediging goed bewaken en direct druk op de bal leveren als wij de bal verliezen zodat zij niet alle tijd hebben om hem er achter te spelen. Dat zag er vandaag bij ons zeer kwetsbaar uit”, zo analyseerde de verliezende trainer.

DSOV blijft in de middenmoot staan en gaat volgende week naar nummer 13 VFC. SDZ schoot helaas weinig op met de zege, omdat concurrent Bloemendaal verrassend won bij DCG. Volgende week sluit SDZ de eerste seizoenshelft af op bezoek bij RODA ’23. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ