Tweede zege voor De Volewijckers

De Volewijckers heeft in zaterdag 4b zijn tweede overwinning van het nog prille seizoen geboekt. De uitwedstrijd tegen VV Jisp werd met 3-1 gewonnen.
Het was bar en boos in de polder. De wedstrijd was van een matig niveau, waarin De Volewijckers de eerste helft de bovenliggende partij was, maar het veldspel was stroef en stroperig. De verdediging van VV Jisp had weinig moeite met de aanvallers van de groen-witten, waar de scherpte ontbrak. Na het moeizame begin kregen de Noord-Amsterdammers met tegenslag te maken met het uitvallen van verdediger Reda El Kouaa met een nare knieblessure. De Volewijckers bleef daarna zoeken naar een opening, maar bij de spaarzame pogingen stond VV Jisp-doelman Boris de Jong in de weg. Geluk was voor de doelman ook aanwezig. Na een half uur spelen tikte De Jong een bal via de lat over het doel. Uit de hoekschop kopte De Volewijckers-aanvaller Seranio Austin tegen de paal. Met dit hoogtepunt kwam de 0-0 ruststand in zicht. Daar dacht Chad de Jong anders over. Na de eerste echte vloeiende aanval vanaf de rechterflank, rondde de spits in de 43ste minuut af: 0-1.
Het tweede bedrijf bracht weinig verandering. VV Jisp zocht wel meer de aanval en kwam op zijn tijd via aanvallers Robin Mak en Kevin Tania dichter bij het doel van De Volewijckers-doelman Mitchel Vincken, die zich niet liet verrassen. Na 55 minuten vergrootte De Volewijckers zijn voorsprong. Een steekpass van Issam El Bakkali bereikte Tarik Karim, en deze scoorde met een wippertje: 0-2. VV Jisp gaf zich niet gewonnen, het was dichtbij de aansluitingstreffer met een schot van Tania, dat werd gestopt door Vincken. De Volewijckers hield de rommelige partij in handen, al ging het met horten en stoten. Tien minuten voor tijd gooide het team van trainer Frank Schuitemaker het duel in het slot. Een voorzet van rechtsachter Daley Venghaus richting buitenste paal werd goed ontvangen door Austin, die de bal tegen de touwen schoot: 0-3. VV Jisp deed in de laatste minuut nog iets terug. Een combinatie tussen invaller Marijn Al en Tania werd door de laatste afgerond: 1-3.
In een wedstrijd die maar gauw moet worden vergeten nam De Volewijckers drie belangrijke punten mee naar huis. Volgende week ontvangt het thuis TOB. VV Jisp speelt een uitwedstrijd tegen Zaanlandia.
Tekst: Peter Oud