Uiterst efficiënt JOS wint derby bij Zeeburgia

Ook Zeeburgia heeft in de derby van de zondag eerste klasse A geen einde kunnen maken aan de ongeslagen reeks van JOS/Watergraafsmeer. De koploper won met 1-5 op bezoek bij de ploeg van Reda Achkari en verstevigde daarmee de koppositie.

Al in de eerste minuut lag de bal achter Zeeburgia-doelman Jeremy Vrede. Uit een vrije trap van Raymond Fafiani schoot Reggie Schaap de 0-1 binnen. Daarna kreeg JOS nog een aantal goede mogelijkheden. Een kopbal van Teddy Janssen verdween rakelings naast het doel en een vrije trap van Fafiani belandde op de paal.

Na acht minuten was Zeeburgia voor het eerst gevaarlijk. Door een snel genomen vrije trap kreeg Mouad Tissoudali de kans op de gelijkmaker, maar doelman Halil Süzülmüs redde diens inzet. De sluitpost tikte even later ook zeer fraai een kopbal van Gilermo Pengel uit het doel. Vlak daarvoor had JOS de voorsprong verder uitgebreid. Op aangeven van Schaap maakte Lionel Frederik de 0-2.

Ook in het begin van de tweede helft waren de gasten snel trefzeker. Binnen de minuut schoot Frederik zijn tweede van de middag binnen voor de 0-3. Een paar minuten later kreeg Schaap ook de kans op zijn tweede treffer, alleen mikte hij van dichtbij over. Vervolgens deed Zeeburgia iets terug. Tissoudali raakte de onderkant van de lat, waarna de bal via JOS-speler Daley Venghaus in het doel belandde: 1-3.

Met een knappe vrije trap had Schaap alsnog zijn tweede doelpunt te pakken (1-4). Vervolgens kreeg ook Omar Limon een kans om op het scoreformulier te komen, maar zijn inzet eindigde net over het doel. Zijn treffer volgde alsnog voor de 1-5, nadat Gregory Schaken daarvoor aan de andere kant met een vrije trap de lat raakte. Het zat de thuisploeg niet mee in de afronding, want ook invaller Emanuel Davis raakte vlak voor tijd nog het houtwerk.

“De doelstelling was om zo snel mogelijk te scoren en dat lukte gelukkig”, verklaarde Reggie Schaap na afloop. “De eerste treffer was belangrijk om het spel open te breken. Vandaag waren de doelpunten aanwezig en ons spel was ook goed.” Zeeburgia-trainer Reda Achkari zag het anders. “JOS was erg effectief en wij maakten de kansen niet af. Wij waren de betere, zij de winnaar.”

Maandag een uitgebreide samenvatting en meer reacties op onze Wedstrijd van de Week. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.