Home / slideshow / Uitslag: Talent van het Jaar 2019/2020

Uitslag: Talent van het Jaar 2019/2020

Koen Blommestijn (Ajax Zaterdag), Allon Koene (SDZ) en Abdessalam Ouboumalne (DWS) waren de overgebleven voetballers die kans maakten op de prijs van Talent van het Jaar bij Het Amsterdamsche Voetbal. Na een spannende eindstrijd was het de sluitpost van DWS die aan het langste eind trok. Het Amsterdamsche Voetbal ging bij DWS langs om Ouboumalne te feliciteren.

Appie, zoals de keeper in de volksmond wordt genoemd, debuteerde toen hij 16 jaar oud was. Hij is binnen een afzienbare tijd uitgegroeid tot de eerste doelman van de club, wat hem zeer trots maakt. “Inmiddels heb ik diverse stages gelopen bij profclubs”, legt de DWS’er uit. “Dat was echt geweldig om mee te maken, alleen al voor de ervaring.”

De jonge doelman is een geboren keeper. Waar de meeste keepers na een paar seizoenen op het veld te hebben gestaan de keepershandschoenen aantrekken, deed Appie dit al in de jongste jeugd. “Keeper zijn is écht een rol die bij mij past. Ik kan me bijna niets anders meer herinneren dan dat ik op doel stond.”

Het Talent van het Jaar hoopt de komende jaren naar een profclub te verkassen, maar vindt het anders ook geen probleem om bij DWS te blijven. “Dit is een geweldige vereniging om voor te spelen. DWS is een gezellige club, met een uitstekend eerste elftal. Nog altijd kom ik met veel plezier naar de club om ervoor te trainen of te spelen. Een langer verblijf is dan ook geen probleem.”

Bekijk hieronder de uitreiking:

 

Foto: HAV

Send this to a friend