Home / Homepage / Uitslag: Topscorer van het Jaar 2019/2020

Uitslag: Topscorer van het Jaar 2019/2020

Het topscorersklassement was ook dit seizoen bloedstollend spannend. De top drie van het klassement stond slechts op drieënhalve punt bij elkaar vandaan, waardoor nog alles kon gebeuren. Hoe dan ook is Pancratius-topschutter Dave Hertog dit seizoen een meer dan terechte winnaar van de prestigieuze prijs. Het Amsterdamsche Voetbal ging bij Pancratius langs om Hertog te feliciteren.

Hertog speelde dit seizoen in een uitstekend draaiend elftal, dat in de eerste periode direct een periodetitel voor zijn rekening nam. Met deze titel op zak waren de Badhoevedorpers verzekerd van een veelbelovend einde van het seizoen, maar door de coronacrisis mocht het niet zo zijn. Desondanks kan Hertog terugkijken op een uitstekend seizoen bij zijn club.

De aanvaller was één van de belangrijke spelers binnen het elftal. “Soms heb je zo’n seizoen waarin veel, dan niet alles lukt”, legt Hertog uit. “Dat was absoluut dit seizoen voor mij. We draaiden als elftal uitstekend en lieten onze kwaliteiten zien. Dat ik als spits dan belangrijk kan zijn met doelpunten, maakt het alleen maar fijn voor mezelf.”

De prijswinnaar behaalde in zijn carrière al verschillende keren de finale van de nacompetitie. Hij kwam daarin altijd als winnaar uit de bus, vertelt hij trots. “Persoonlijk heb ik nog nooit meegemaakt hoe het is om zo iets te verliezen. Ik hoopte aan het einde van het seizoen hier een groot feest te kunnen vieren, maar helaas gaat dat niet door.”

De voetballer is echter meer dan trots op het winnen van de topscorersprijs. “Het is geweldig om deze prijs in ontvangst te nemen: dat maakt me uiteraard trots. Ondanks we geen promotie hebben afgedwongen, heb ik nu wel iets tastbaars van dit seizoen”, aldus Hertog.

Bekijk hieronder de uitreiking:

Foto: HAV  

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend