Home / slideshow / Uitslag: Trainer van het Jaar 2019/2020

Uitslag: Trainer van het Jaar 2019/2020

Hans Bergsma (Wartburgia), Ricky Kumar (AMVJ) en Stan Bijl (De Meer) zorgden dit seizoen ieder op zijn eigen wijze voor een unieke prestatie bij de club. De finalisten van de Trainer van het Jaar hielden elkaar lange tijd in evenwicht, maar uiteindelijk was het Bergsma die de prijs in ontvangst mocht nemen. Het Amsterdamsche Voetbal ging bij Wartburgia langs om de trainer te feliciteren.

De oefenmeester heeft met meer dan 35 jaar ervaring logischerwijs een hoop bagage in zijn rugzak. Dit seizoen liet hij zijn kwaliteiten als trainer nogmaals zien door een team te bouwen die uitstekend in balans was. In zeventien wedstrijden won Wartburgia dit seizoen maar liefst vijftien duels, waarmee de club met tien punten voorsprong bovenaan stond in de derde klasse.

Bergsma kijkt nog altijd met trots terug op het voetbaljaar. “De spelers hebben het geweldig gedaan. We lieten elke wedstrijd onze kwaliteiten zien en gingen voor elkaar door het vuur. Nog altijd vind ik het balen dat deze spelersgroep dit uiteindelijk niet mocht vieren met een prijs. Dat hadden zij meer dan verdiend.”

Komend seizoen houdt Bergsma het als hoofdtrainer van Wartburgia voor gezien. De trainer gaat het tweede elftal van de Amsterdamse club trainen, terwijl Hans Schakel doorschuift. “Ik heb alle vertrouwen erin dat Hans volgend seizoen mooie prestaties gaat neerzetten. Mocht hij ooit advies nodig hebben, dan sta ik voor hem klaar.”

De prijs van Trainer van het Jaar vindt Bergsma een eer om in ontvangst te nemen. “Hoewel de spelersgroep niets tastbaars heeft, heb ik dat met deze prijs uiteindelijk wel. Ik vind het een eer om op deze manier uitgekozen te worden. Het is absoluut de mooiste prijs die ik in mijn loopbaan heb ontvangen.”

Bekijk hieronder het interview met de trainer:

Het Amsterdamsche Voetbal introduceert seizoensgids

Send this to a friend