Uitstekend Arsenal dwarsboomt kampioenswedstrijd HBOK

Arsenal bewees HBOK vorige week een goede dienst. In Almere werd nummer 2 Waterwijk met 1-3 verslagen, terwijl HBOK zelf won. Hierdoor kon HBOK  dit weekend kampioen worden, als er gewonnen werd van Arsenal. Zo ver kwam het niet op Sportpark Schinkelhaven. Een uitstekend Arsenal stond lang met 2-1 voor, maar laat in de wedstrijd werd door HBOK toch de gelijkmaker gemaakt. Hierdoor is wel het mogelijke kampioensfeest gedwarsboomd.

Vanaf de aftrap werd duidelijk dat Arsenal aanvallende intenties had. De ploeg van trainer Imro Wielkens zette de bezoekers uit Zunderdorp onder druk en brachten veel energie in de wedstrijd. Vroeg viel de openingstreffer. Kobe Wielkens zette de 1-0 op het (niet werkende) scorebord. Gedurende het eerste half uur was Arsenal duidelijk de bovenliggende partij. De spelers zaten kort op de bal en maakten het HBOK lastig. De bezoekers daarentegen waren slordig en wonnen amper de tweede bal. Arsenal kwam op een 2-0 voorsprong nadat Jake Foster de 2-0 tegen de touwen kopte. Door de speelwijze van Arsenal kregen de vleugelverdedigers van HBOK meer ruimte, waardoor Sverre Ubbels en Nerivio Kasanwirjo veelvuldig mee konden opstomen. Echter werd HBOK maar niet gevaarlijk. Toen HBOK de bal diep speelde, probeerde Arsenal deze weg te koppen. De bal werd verkeerd geraakt, waardoor HBOK-speler Max Sajet een kopduel aan ging met Arsenal-keeper Youssef El Abdallaoui. De keeper had de bal tussen zijn handen, tijdens het duel liet hij de bal vallen. Vervolgens floot arbiter Ferit Akkaya voor een strafschop, want El Aballaoui scheen daarna een overtreding te hebben gemaakt. Sajet schoot de penalty binnen, waardoor de stand op 2-1 werd gebracht.

Voor rust was er nog de kans voor HBOK om op gelijke hoogte te komen. Een voorzet werd door buitenspeler Romello Austin tegen de paal gekopt. Aan de andere kant dacht Arsenal te scoren, maar er werd gevlagd voor buitenspel. Hierdoor ging de treffer niet door. Tijdens de pauze moest HBOK-trainer Juan Fernandez Coto een donderspeech hebben gegeven. Zijn ploeg kwam anders uit de kleedlokalen. De bezoekers begonnen gebrand en kregen direct al meerdere kansen. HBOK nam dan ook het iniatief en drong Arsenal steeds iets meer terug en werd steeds gevaarlijker. Wel bleef Arsenal energiek druk zetten, waardoor de bal enkele malen werd heroverd en er nog meerdere kansen waren. Bij de thuisploeg waren er nog mogelijkheden voor Kobe Wielkens, Shadi El Sabrouty en invaller Melvin Holwijn. HBOK zette meer en meer aan, de defensie van Arsenal kraakte. Laat in de wedstrijd werd dan toch de gelijkmaker door Kasanwirjo gemaakt. De assistent-scheidsrechter vlagde nog voor buitenspel, maar er werd door scheidsrechter Attaya niet naar hem geluisterd: 2-2.

Ondanks het goede spel en het gelijkspel daalt Arsenal op de ranglijst, men bezet nu plaats 7. Volgende week is Arsenal vrij. HBOK speelt thuis tegen FC Almere, ook dan kan het kampioenschap worden binnengehaald. Bij winst is het kampioenschap zeker binnen, bij andere resultaten is het nog afhankelijk van wat Waterwijk doet. Bekijk hier de stand in de zaterdag tweede klasse.

Bekijk hier de foto’s.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)