Uitstekend keepende Selattin Dagasan kan nederlaag DWS niet voorkomen

In de zondag tweede klasse A had DWS een lastige middag tegen koploper De Zouaven. De ploeg van trainers Tarik Oulida en Dohan Karacaer begonnen goed aan beide helften, maar moest vervolgens telkens zijn meerdere erkennen in de bezoekers uit Grootebroek. Het was aan doelman Selattin Dagasan te danken dat de schade beperkt bleef tot een 0-2 nederlaag.

DWS begon nog goed aan het duel op Sportpark Spieringhorn. Al in de vierde minuut van de wedstrijd kreeg Hicham Aklalouch een enorme kans op de openingstreffer, alleen schoot de buitenspeler de bal naast de goal van Aron van Loon. Vier minuten later kreeg DWS opnieuw een monsterkans, maar Delano Patrick kon een voorzet van Damian Simson niet tot doelpunt te promoveren.

Na de sterke openingsfase van DWS trok De Zouaven het spel naar zich toe en kregen de bezoekers kans na kans. De ploeg van Johan Rutz kwam twee jaar geleden nog uit in de Hoofdklasse, terwijl DWS toen nog vierdeklasser was. Dat verschil was in het vervolg van de wedstrijd goed te merken. De Zouaven schroefde het tempo op en was in tegenstelling tot DWS zeer effectief in haar acties en het maken van de juiste keuzes.

Dennis van Tricht (schot), Jens Bakker (schot), Noah Marsman (kopbal), weer Van Tricht (schot) en Roy Janssens (schot) namen allemaal het doel van Dagasan onder vuur, maar keer op keer kwam de doelman van DWS als winnaar uit de bus. Toch moest de thuisploeg op slag van rust capituleren. Een schot van Van Tricht was Dagasan te machtig voor de terechte 0-1 voorsprong.

Ook in de tweede helft ging DWS voortvarend van start en leek het heel even kans te maken op de gelijkmaker, voordat De Zouaven het initiatief weer over namen. Na een goede dieptebal van Fabian Broersen schoot Bakker de bal keurig met de buitenkant van de voet achter Dagasan: 0-2. In het resterende half uur kreeg zowel Jens als Marsman nog een enorme kans op de 0-3, maar bleef de schade voor DWS dankzij een uitstekend keepende Dagasan beperkt tot 0-2.

“We hebben vandaag als team niet goed gespeeld. Je kon duidelijk zien dat De Zouaven op dit moment een stuk verder is dan wij”, zei Dagasan. “Ik speel al veertien jaar voor de club en doe iedere week mijn best om zoveel mogelijk ballen te pakken. Vandaag keepte ik een goede wedstrijd, maar ik kijk vooral naar het team en als team hebben we vandaag verloren. Je bent keeper en probeert zoveel mogelijk ballen tegen te houden en vanmiddag ging dat goed. Helaas krijgen we daar geen punten voor.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse A.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS