Home / Algemeen / Uli Landvreugd grootste kandidaat bij AFC

Uli Landvreugd grootste kandidaat bij AFC

De kans is heel groot dan Uli Landvreugd komend seizoen hoofdtrainer zal zijn van tweededivisionist AFC. Landvreugd is een kind van de club en speelde jarenlang in het eerste elftal. Momenteel is hij trainer van zondag tweedeklasser Hooglanderveen.

Landvreugd heeft inmiddels al twee gesprekken gehad met AFC, dat echter pas in de winterstop de opvolger van Andre Wetzel bekend zal maken. Bestuurslid technische zaken Bob Duis: “Uli is al jarenlang in beeld om hier trainer te worden, maar telkens vonden we de tijd niet rijp. Het klopt dat we al twee gesprekken gehad hebben met hem, maar definitief is zijn komst nog niet. In de winterstop zullen we uitsluitsel geven.”

AFC zag in Cees Bruinink ook een goede kandidaat en voerde daar informele gesprekken mee. “Ook Cees zou een prima trainer voor AFC zijn. Maar hij heeft een tijdje geleden al aangeven als technisch directeur bij Katwijk te blijven, dus die kon direct van ons lijstje.”

Landvreugd is de belangrijkste kandidaat om komend seizoen voor de groep te staan. Of AFC deze maand nog met andere kandidaten gaat praten is niet uitgesloten, maar ligt niet in de lijn der verwachtingen.

Afgelopen zondag liet Landvreugd aan NH weten open te staan voor AFC, maar dat het zeker niet de enige club is die belangstelling in hem heeft. “Het is mijn club. Ik heb tien jaar de jeugd gedaan, tien jaar in het eerste gevoetbald en heel veel vrienden van mij zitten er nog. Kijk, het is niet de enige club op de wereld. Er zijn er meer dan AFC natuurlijk. En een paar van die andere clubs hebben ook belangstelling in mij.”