AFC

Uli Landvreugd na gelijkspel tegen Sparta Nijkerk: “Ik vond het bij vlagen goed”

Afgelopen zaterdag ging AFC op bezoek bij Sparta Nijkerk. In Gelderland namen de Amsterdammers het op tegen de koploper, van het afgelopen seizoen van de Derde Divisie zaterdag. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel, na afloop spraken we met AFC-trainer Uli Landvreugd.

“Ik vond het bij vlagen goed, maar bij vlagen ook niet. De temperatuur speelde hier een rol in”, laat Landvreugd na de wedstrijd weten. Aangezien het speelveld kunstgras had, werd het warmer dan op een gewoon veld. Toch lag het zeker niet alleen daar aan: “Er waren wel momenten dat we beter hadden moeten staan, zoals bij de 1-0.” Alleen vond de trainer zijn team vaak in de eindfase de scherpte ontbrak.

De 1-1 werd slim door Tim Linthorst binnen geschoten. De doelman van Sparta Nijkerk, Gino Coutinho, was nog bezig met zijn teamgenoten om de muur neer te zetten. Landvreugd is met de trainingen ook bezig om zijn spelers slimmer te maken. “We moeten wel meer streetwise worden. Dus ik zei: ‘ik kan wel zeggen hoe corners en vrije trappen moeten. Maar als je iets ziet gebeuren, moet je daarop inspelen.’ En dat deden ze bij de 1-1, dat was erg leuk om te zien.” Aan het eind van de tweede helft vond Landvreugd dat zijn spelers te veel naar de bal keken. “Sommige jongens liepen diep, dan moeten die gezocht worden. Dus dat kon in de eindfase wel wat beter.”

Bij AFC ontbraken er in de oefenwedstrijd enkele spelers.  Yordi Teijsse was er nog niet bij. Zijn broer Kenny Teijsse was afwezig, hoewel hij de hele week wel mee had getraind. Robbert Schilder keek in Nijkerk toe, hij had net zoals Kenny Teijsse wel de hele week getraind. “De blessure van Genaro Markiet is wat ernstiger, hij heeft een scheurtje in zijn kuit. Wel verwacht ik dat Kenny Teijsse en Robbert schilder volgende week minuten gaan maken.” Aanstaande zaterdag oefent AFC tegen Sportlust’46.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC