Ünver (AGB) over weerzien met Hoofddorp: “Er is echt rivaliteit”

Nog altijd heeft AGB-middenvelder Mahir Ünver contact met zijn oud-ploeggenoten bij Hoofddorp. Deze week gaat het over niets anders dan de aankomende derby in de zondag eerste klasse A.

Vorig seizoen leefde het al bij Ünver en Ibrahim Akkabi (die ook de overstap maakte, red.) toen zij tegenover een aantal bekenden bij AGB stonden. “Nu is dat andersom en kijken wij er natuurlijk naar uit om tegen Hoofddorp te spelen. Het blijft toch je oude club, ik heb nog veel vrienden daar.” Het levert genoeg gesprekstof op met oud-ploeggenoten Yannick Steffens, Jeffrey Mols en Nick Witschge. Ondanks de afstand tussen Hoofddorp en Amsterdam zien ze het allemaal als een derby. “Er is onderling echt een stukje rivaliteit.”

Ünver kwam afgelopen zomer bij de promovendus terecht in een behoorlijk andere omgeving. “Het is een wereld van verschil in vergelijking met Hoofddorp. Ook een hele andere organisatie. Een warme club, iedereen staat dicht bij elkaar. Het is allemaal een stuk hechter. Ik heb het hier prima.” De middenvelder knokte zich direct in de basis, zo werd hij ook gehaald. “Natuurlijk moet je jezelf bewijzen, maar vanaf de eerste wedstrijd ben ik elke keer gestart.”

De Amsterdammers bezetten de negende plaats in de zondag eerste klasse A, Hoofddorp heeft hetzelfde puntenaantal. Toch is Ünver niet tevreden. “Acht punten valt tegen. Vooral omdat er een paar ongelukkige uitslagen bijzaten. Legmeervogels, EDO, Fortuna Wormerveer. Dan zit het net even niet mee.. We hebben een zwaar programma gehad, de tegenstanders die nu komen zijn, zonder iemand tekort te doen, voor ons iets gunstiger.” Het neerzetten van een serie moet beginnen tegen Hoofddorp. En AGB is in het voordeel. “Ons thuisvoordeel speelt een rol, daar moet ik wel eerlijk in zijn. Wij zijn één van de weinigen met gras en best sterk op eigen veld.”

Foto Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!