Home / slideshow / Van Dams bezorgt DCG op zijn 40e verjaardag de zege

Van Dams bezorgt DCG op zijn 40e verjaardag de zege

DCG kende in de tweede klasse een vliegende start, maar werd de afgelopen weken weer even met beide benen op de grond gezet. Het verloor van DWS (1-4) en speelde in slotminuut gelijk tegen Zeeburgia (1-1). Zondag kwam Kampong op bezoek en werd er weer eens gewonnen: 1-0.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2b

De zege kreeg een extra feestelijk tintje. Lesley van Dams was namelijk de maker van de goal en dat nog wel op zijn veertigste verjaardag. De goal viel al in de vierde minuut. Een vrije trap van Kevin Coenraad kwam op het hoofd van Van Dams terecht, die de bal binnen kopte en daarmee al meteen de eindstand op het scorebord zette. DCG was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar slaagde er niet in dat om te zetten in meer goals. Zo miste Van Dams oog in oog met de doelman nog een goede kans en kreeg ook Bilal El Hajoui El Jafaari en uitgelezen kans om de score te vergroten. Naar mate de wedstrijd vorderde kreeg Kampong ook wat kansjes, via Cornel Bergen van Henegouwen en Simon de Laat. Marcel Ons redde echter goed.

In de tweede helft werd DCG flink onder druk gezet door Kampong. De Utrechters zochten de aanval en deden dat veelvuldig via de vleugels. Doelman Ons plukte diverse hoge ballen weg, of kreeg zijn vuist erachter. Één keer leverde dat nog een gevaarlijke herkansing op: Siemen Eijkemans haalde hard uit, maar ook nu redde Ons. Zo bleef het bij 1-0.

Trainer Senel Cebar was uiteraard blij met de 3 punten: “De jongens hebben echt gestreden en karakter getoond. Kampong doet toch al een paar jaar mee bovenin de tweede klasse, dus het is hartstikke lekker als je ze dan verslaat.”

Foto’s: Mario Wormhoudt

Send this to a friend