Home / Algemeen / Van de Pol (Buitenveldert) blijft nuchter ondanks topvorm: “Gaat allemaal vanzelf”

Van de Pol (Buitenveldert) blijft nuchter ondanks topvorm: “Gaat allemaal vanzelf”

Donny van de Pol is aardig uit de startblokken geschoten bij Buitenveldert. De 20-jarige spits was de afgelopen vier competitieduels op rij telkens twee keer trefzeker en inmiddels staat de teller op dertien treffers. De maand oktober is nog niet voorbij en zijn doelstelling komt al in zicht.

Vorig seizoen imponeerde Van de Pol al met zeventien treffers. “Dat was alleen in de competitie. Dat aantal wil ik natuurlijk verbeteren.” Tegen Arsenal, AMVJ, Amstelveen en Castricum was de spits in de competitie al goed voor acht doelpunten. Als klap op de vuurpijl scoorde de spits midweeks voor de districtsbeker drie keer tegen derdeklasser Bloemendaal (4-3 zege, red.), waar zijn teller nu op vijf staat.

Foto Hans van Beek

Zelf blijft hij er nuchter onder zijn scoringsdrift. “Zulke dingen verwacht je vooraf niet, dat gebeurt gewoon. Ik doe mijn best en heb het geluk dat ik zulke spelers om mij heen heb. Iedereen gunt elkaar van alles, de gunfactor is echt aanwezig en ik krijg het vertrouwen van de trainer. De klik met Wilfred (den Breejen, red.) is erg goed. De rest gaat allemaal vanzelf.”

Van de Pol is inmiddels bezig aan zijn tweede seizoen in het eerste elftal van Buitenveldert, nadat hij overkwam vanuit de jeugd van Legmeervogels. Vorig seizoen greep hij met de Amsterdammers net naast een periodetitel, nu staat de club na zes wedstrijden op een zevende plaats in de zaterdag tweede klasse A. De spits weigert aan voorspellingen of verwachtingen te doen. “Daar hou ik me niet mee bezig. Het belangrijkste is dat wij ons als team blijven ontwikkelen.” Voor zichzelf heeft hij wel een doel voor ogen. “Het lijkt erop dat ik dat dit seizoen wel ga halen”, besluit Van de Pol met een kleine glimlach.