Van der Horst keert terug bij SDZ

Jordy van der Horst keert komende zomer terug bij SDZ. Van der Horst was onderdeel van de selectie die de meest succesvolle jaren bij de club meemaakte. 

“Toen duidelijk werd dat Donny Kessing komend seizoen de trainer van SDZ zou worden, heeft hij me gebeld of ik interesse had”, vertelt Van der Horst over hoe het balletje begon te rollen. Kessing en Van der Horst kennen elkaar vanuit die eerdere periode bij SDZ.

Van der Horst is op dit moment actief bij eersteklasser Velsen, waar hij het goed naar zijn zin heeft: “Velsen is ook een leuke vereniging, een dorpsclub waar het voetbal echt leeft.” Toch wachtte hij niet te lang met het maken van zijn keuze voor SDZ: “Uiteindelijk heb ik bij SDZ de mooiste voetbaljaren beleefd. Het plan wat er nu ligt met Donny en met Danny Flemming, die ook terug is bij de club, spreekt me aan. Ik heb de keuze ook bewust zo snel gemaakt. Als iedereen op elkaar wacht, kiezen veel spelers uiteindelijk voor andere clubs. Met mijn keuze hoop ik dat het ook interessant wordt voor andere jongens om terug te komen.”

SDZ heeft het dit seizoen lastig in de tweede klasse. De selectie, onder leiding van trainer Nick van Beek, blijft strijdbaar om directe degradatie te voorkomen. Maar dat SDZ in het seizoen 2024/2025 in de derde klasse speelt, is een reële mogelijkheid: “Natuurlijk is dat jammer”, aldus Van der Horst. “Maar ik hoop vooral dat we langzaam weer kunnen teruggroeien. Dat is iets voor de langere termijn, maar zeker iets waar ik graag aan bij wil dragen.”

De verdediger hoopt het gevoel van die succesvolle jaren weer terug te brengen: “Dat waren prachtige jaren. SDZ is in potentie echt een van de mooiste clubs aan Amsterdam. Met goed spel op het veld en gezelligheid ernaast.” 

Naast de terugkeer van Van der Horst is ook duidelijk Lars de Groof (19) deze zomer naar SDZ komt. Hij combineert op dit moment voetbal en studie in Amerika. Daarvoor speelde hij bij RODA ’23. Van de huidige selectie hebben Emilio Yé en Mariano Olf al toegezegd te blijven.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ