Lex van der Horst
Lex van der Horst gaat bij KDO aan de slag

Van der Horst nieuwe trainer/coach KDO

Lex van der Horst volgt Edwin Reder na dit seizoen op als hoofdtrainer van KDO. De 55-jarige gelouterde oefenmeester heeft een contract tot medio 2024 getekend. Hij traint momenteel competitiegenoot DSOV, waar hij dan anderhalf seizoen aan het roer is geweest. Van Der Horst was in het verleden als speler actief voor Sporting Martinus en als trainer/coach onder andere werkzaam in Amsterdam bij DVVA.

Lex van Der Horst had direct een prettig gevoel bij de goed georganiseerde vereniging uit De Kwakel: “Ik ken de club redelijk tot goed, vooral omdat er veel (ex)leerlingen van mijn school, Het Alkwin Kollege in Uithoorn, daar voetballen. Als speler heb ik mijn hele jeugd in Amstelveen doorgebracht, als echte Martiaan, en menig duel ‘uitgevochten’ met KDO. Er zijn nog altijd veel vrijwilligers bij KDO op de been en ik denk dat ik een heel mooie tijd tegemoet ga.”

“De club KDO is optimistisch over de rest van het seizoen. Ze verwachten dat ze zich kunnen handhaven in de tweede klasse. Er liggen nog wel enkele uitdagingen, zoals de keeperspositie en wat blessure-gevallen. Mocht het niet zo gaan zijn, dan start ik in de derde klasse. Voor mij is dat geen obstakel. Een aantal sterkhouders gaan stoppen en het is mijn opdracht om de talentvolle O19 spelers in te passen binnen de selectie. De vereniging is erg enthousiast over deze lichting jonge volwassenen en willen ze dan ook graag behouden. Ik ga bouwen op een fundament wat er ligt en frisse jonge spelers inpassen. Ik heb er zin in om daar een goed team neer te zetten, waar de club jarenlang mee vooruit kan”.

KDO hervat zondag 22 januari de competitie met een thuisduel tegen SCPB’22 uit Badhoevedorp. De aanvang van dit duel op Sportpark KDO is 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Puts.

Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
KDO