Home / slideshow / Van der Horst vertelt geheim van goede seizoensstart DVVA
Lex van der Horst

Van der Horst vertelt geheim van goede seizoensstart DVVA

DVVA is het seizoen 2020/2021 goed gestart en heeft veel indruk gemaakt op de tegenstanders. DVVA is en blijft een studententeam in de positieve zin, maar heeft in de voorbereiding wel de knop omgezet.

Het voetbal werd op 14 oktober om 22:00 voor de tweede keer stilgelegd. De trainers moeten weer creatief worden om hun selectie fit houden. In een selectie zit altijd een mix van spelers die houden van sporten en spelers die liever hun Netflix serie bingewatchen. Jezelf fit houden kan op allemaal verschillende manieren en dat weet ook Lex van der Horst. “In de voorbereiding hebben we via een online verbinding samen met fysio workouts geven. Misschien gaan we dat nu weer doen,” laat Van der Horst weten.

DVVA heeft onder meer de goede seizoenstart te danken aan de eerste coronapauze. “Tijdens de eerste lockdown hebben wij de koppen bij elkaar gestoken en met zijn allen gepraat over wat we willen en hoe we dat gaan aanpakken. Gelukkig liep het tot de pauze allemaal volgens plan, maar we hebben ook geluk gehad. In de eerste wedstrijden is niemand met een hele zware blessure van het veld gelopen,” vertelt de trainer. Door de coronapandemie zijn alle feestjes afgelast en werd het afgeraden om naar het buitenland te gaan. Hierdoor was er geen festivalseizoen en kon van der Horst vroeger dan normaal aan de voorbereiding beginnen. “Geen Mysteryland, Lowlands en nog veel meer festivals of feestjes waar mijn spelers niet naar toe konden,” aldus van der Horst die daar stiekem wel blij mee was. Het was een geluk bij een ongeluk voor de trainer. 

Normaal gesproken gaan er altijd wat spelers weg, maar deze keer is van der Horst gelukt om de spelers te behouden. DVVA haalde een paar spelers van buitenaf. Dat gaf een bepaald beeld naar de spelers toe. De spelers zagen dat het team alleen maar beter van werd en bij een goed team wil iedereen bij horen. Over de vraag ‘wat is nou precies jullie geheim?’ hoeft de trainer niet lang na te denken. “Ja, het klinkt misschien heel gek, maar de eerste coronapauze,” vertelt de trainer over de telefoon.

Na de goede seizoenstart wil DVVA na de tweede coronapauze ook weer zo goed voor de dag komen, maar in de tussentijd moet de spelers zelf letten op hun fitheid. De spelers doen naast voetbal ook nog wat andere sporten. “De spelers zijn nu op een leeftijd dat zij de verantwoordelijkheid op zich moeten nemen. Daar heb ik ook alle vertrouwen in. Het zou zonde zijn als wij de goede seizoenstart nu in de sloot gooien. Wij willen graag bij de beste 7 zitten en we zullen er alles aan doen om dat doel te behalen.”

Naast de spelers houdt de trainer zichzelf ook fit. Lex van der Horst geeft het goede voorbeeld en heeft in de eerste pauze een racefiets gekocht samen met een vriend. De Amsterdamse trainer houdt er wel van om een lekker hapje en drankje te nuttigen samen met zijn vrienden of familie. “Het is heerlijk. Lekker fietsen en weer fit worden, maar het was ook wel nodig. Het heeft zich wel al uitbetaald want ik ben al 15 kilo afgevallen, maar in de tussentijd blijf ik gewoon lekker fietsen met mijn maat.” Nu de trainers op de zaterdag of zondag niet langs het veld staan, zien de familieleden hun vader of man vaker thuis. “Op de vrije zaterdag ben ik nu meer met mijn vrouw. Het zal voor haar wel raar zijn dat ik thuis ben op de zaterdag. Ik hoop dat ze het leuk vindt”, vertelt Van der Horst met een lach.

Tekst: Auke Kooreman

Send this to a friend