Van der Kooye leidt AFC zaterdag met 4 goals naar winst

AFC zaterdag heeft op bezoek bij Argon een relatief eenvoudige overwinning geboekt. Thierry van der Kooye zorgde er met 4 goals voor dat de Amsterdammers met 3 punten naar huis gingen. Argon kwam nog wel twee keer terug van een achterstand, maar daar bleef het bij: 2-4.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in zaterdag 1a

Argon had vanwege blessures en vakantie en wat geïmproviseerde verdediging en had daar duidelijk last van. De eerste keer dat dat tot uiting kwam, was na een kwartiertje. Richard Kingsley zette op de achterlijn een tackle in, waarna de bal op de stip ging. Van der Kooye liet Romero Antonioli voor de eerste keer kansloos. Toch was Argon als ploeg zeker niet kansloos en het kwam terug in de wedstrijd via Dylan Bergkamp. Hij ging de diepte in en werkte de bal vanuit een moeilijke hoek in het doel. Daarmee stond de 1-1 ruststand op het bord.

Vlak na rust ging het opnieuw mis in de Mijdrechtse verdediging. Een terugspeelbal was te zacht voor Antonioli, die niet anders kon dan de Amsterdamse aanval stoppen met een overtreding. Opnieuw een strafschop dus en opnieuw een prooi voor Van der Kooye. Voor de tweede keer kwam Argon terug, dit keer via een fraai in de bovenhoek gekrulde vrije trap van Ilias Latif.

Maar het ging nog een keer mis voor Argon en dit keer wist de ploeg dat niet te boven te komen. Balverlies op het middenveld bij Argon zorgde ervoor dat AFC kon overnemen en weer Van der Kooye liet profiteren. De thuisploeg kreeg nog een grote mogelijkheid om weer terug te komen, maar van dichtbij schoot Latif tegen doelman Van Zetten aan. Tien minuten voor tijd besliste Van der Kooye de wedstrijd definitief, met zijn vierde van de middag.

Archieffoto: Tom Poederbach