Roy van der Mije

Van der Mije vertrekt naar ADO ’20: “Het heeft niets met OFC te maken”

Roy van der Mije vertrekt na het seizoen uit Oostzaan. De huidige trainer van OFC stond sinds december 2019 aan het roer van de derdedivisionist, waarmee hij dit seizoen derde staat in de competitie. Hij besloot desondanks om de club te verlaten.

De hoofdtrainer heeft het goed naar zijn zin bij OFC, maar was toe aan een andere uitdaging. De lange termijnvisie, het beleid van het doorselecteren van eigen jeugd, het gemoedelijke en hechte verenigingsleven en de doelstellingen van de vereniging gaven uiteindelijk de doorslag. “De job bij ADO ’20 past simpelweg beter bij mijn maatschappelijke carrière”, vertelt Van der Mije. “Ik wil daarmee benadrukken: de overstap heeft niets te maken met OFC. Het komt gewoon beter overeen met mijn toekomstplannen. Met het bestuur van ADO ’20 was ik snel eruit. Vervolgens voerde ik nog gesprekken met een afgevaardigde van de spelersgroep. Ook daarbij had ik een positief gevoel, waarna ik de knoop doorhakte en besloot om in Heemskerk een verbintenis voor het seizoen 2021/2022 aan te gaan. Daar ben ik blij mee.”

Vervolgens stapte Van der Mije eind vorige week naar technisch directeur van OFC Louis Wijdenbosch toe om het nieuws te brengen. “Ik vertelde hem dat ik aan het einde van het seizoen zou vertrekken. Een paar dagen later wist hij ook dat ik naar ADO ’20 overstapte.” Vooralsnog ligt de competitie stil vanwege het coronavirus, maar Van der Mije hoopt dat hij het seizoen nog enigszins met OFC kan afmaken. “Hopelijk komen we weer snel aan het voetballen. Dan kunnen we wellicht voor een mooi afscheid zorgen.” ADO ’20, dat veertiende staat in de Derde Divisie, haalt een trainer met ervaring binnen. De 45-jarige oefenmeester had in het verleden al Blauw-Wit, EDO, JOS Watergraafsmeer, Legmeervogels en OFC onder zijn hoede. Zijn trainersklus in Heemskerk betekent dus zijn zesde vereniging waar hij eindverantwoordelijke is.

Tekst: Jordi Smit
Foto: ADO ’20

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC