Van der Moot velt AFC met hattrick

AFC heeft ook de derde topper in een week tijd niet weten te winnen. Na een gelijkspel tegen Koninklijke HFC en nederlaag tegen Katwijk, werd nu verloren van Rijnsburgse Boys: 1-3.

In het eerste half uur wisten beide ploegen niets te creëren en werden er geen doelpogingen gedaan. Daarna kreeg Rijnsburgse Boys kort achter elkaar twee tegenvallers te verwerken. Bram Ros en Roderick Gielisse moesten beiden geblesseerd het veld verlaten, Bart Duiker en Marc Magan waren hun vervangers. Maar die gedwongen wissels leken de bezoekers niet te deren. Sterker nog, vlak daarna viel de 0-1. Via de binnenkant van de paal schoot Dani van der Moot zijn ploeg op voorsprong op aangeven van Delano Asante. 0-1 was ook de ruststand.

Vlak na rust kon Van der Moot al bijna de 0-2 maken na een slechte terugspeelbal bij AFC, maar dit keer ging de inzet van de spits net naast. AFC wisselde vervolgens Kenny Teijsse voor Segun Owobowale, die op zijn beurt het veld na een paar minuten al weer moest verlaten voor Matthijs Jesse. De Amsterdammers wisten weinig te creëren. Een van de spaarzame kansen was voor Joël Tillema, die rechtstreeks in de handen van Wesley Zonneveld schoot. Hoewel het allemaal moeizaam liep, leek AFC toch een punt te gaan pakken toen Raily Ignacio tien minuten voor tijd de 1-1 maakte.

Maar Van der Moot dacht daar anders over. Snel na de 1-1 wist hij weer via de binnenkant van de paal te scoren: 1-2. Gevero Markiet was met een kopbal nog dicht bij de 2-2, maar Zonneveld redde. In blessuretijd maakte Van der Moot met een fraaie lob zijn derde van de middag. Daarmee was het definitieve oordeel geveld.

AFC zakt af naar de zesde plaats in de Jacks League. Volgende week gaat het op bezoek bij Scheveningen. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Jacks League

Foto 1 en 4: Ton van Eenennaam, bekijk hier meer foto’s

Foto 2 en 3: Tom Poederbach