Edwin van der Raad

Van der Raad gaat voor twaalfde seizoen Vlug en Vaardig

Edwin van der Raad is ook komend seizoen de trainer van Vlug en Vaardig. Een grote verrassing was dat niet: “Ik heb een doorlopend contract en ga nu voor mijn twaalfde jaar. Het bevalt nog steeds van beide kanten, dus we gaan gewoon lekker door.”

Hij is blij dat er eindelijk weer een beetje gevoetbald kan worden, al is dat maar met een klein deel van de selectie: “We hebben een selectie van ongeveer 40 spelers voor het eerste en tweede elftal. Daarvan zijn er 12 onder de 27, de meesten zijn net iets ouder. Maar het is fijn om met een groepje weer bij elkaar te kunnen komen.”

In de maanden dat het voetbal stil lag, zette Van der Raad verschillende acties op touw om toch wat inkomsten te genereren voor de club. De befaamde ballenactie en het virtuele rondje voor de club, waar veel clubs aan meededen, waren bij Vlug en Vaardig een enorm succes. “De ballenactie leverde meer dan 100 ballen op en ook het Rondje voor de club ging fantastisch. We waren zelfs de club met de op één na meeste rondjes van heel Nederland. De opbrengst is echt grandioos, we hebben daarmee de misgelopen kantineomzet bijna goed gemaakt. Ook de contributies zijn bijna allemaal binnen. We hoeven ons dus gelukkig geen zorgen te maken dat de club kopje onder gaat door de coronacrisis.”

De drive om weer te voetballen is groot en Van der Raad hoopt dan ook de komende maanden door te kunnen gaan: “Het zou lekker zijn als we in de zomermaanden door kunnen trainen op kunstgras bijvoorbeeld, als de gemeente dat beschikbaar houdt.” Daarnaast hoopt hij nog een aantal jonge versterkingen te mogen verwelkomen: “Het is afwachten of iedereen van de huidige selectie doorgaat. We hebben lang niet gevoetbald, sommige jongens worden wat ouder. Het zou mooi zijn voor de toekomst als we nog wat jonge aanwas krijgen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)