Van der Spek (SDZ): “Ik denk dat we vriend en vijand verbazen”

Levi van der Spek maakte deze zomer de overstap van CSV Apeldoorn naar SDZ. Nadat hij die keuze maakte, veranderde er veel bij de zondag eersteklasser. Veel spelers gingen weg, nieuwe, jonge spelers dienden zich aan. Vooralsnog staat SDZ op een knappe derde plaats.

“Het gaat boven verwachting eigenlijk. In de voorbereiding ging het niet heel goed met ons, dus we gingen toch wel met wat twijfels het seizoen in. Ik weet niet wat er daarna met ons gebeurd is, maar het gaat gewoon hartstikke goed. Ik denk dat we vriend en vijand verbazen op dit moment”, aldus Van der Spek, die ook ziet dat er veel is veranderd sinds hij voor het eerst bij SDZ op het veld stond.

“Toen ik in het voorjaar meetrainde, merkte ik al meteen dat de kwaliteit behoorlijk hoog lag, er waren toen heel wat ervaren spelers. Uiteindelijk ging de één na de ander weg. Maar gelukkig hebben we nu gewoon genoeg spelers. Ik denk dat er nu meer een team staat dan vorig jaar en daar bereik je ook meer mee.” Hij ziet ook dat er stappen worden gezet: “We worden volwassener als team en spelen steeds slimmer, ondanks dat we een jonge ploeg hebben.”

Zelf was hij afgelopen week belangrijk met een hattrick tegen DSOV, het duel eindigde uiteindelijk in 2-6. “Het was een behoorlijke tijd geleden dat ik een hattrick had gemaakt, dus dat is altijd leuk. Het is cliché, maar je wilt zoveel mogelijk betekenen voor je team. Ik streef naar 10 goals en 10 assists dit seizoen.” De laatste goal tegen DSOV maakte hij op aangeven van (club)topscorer Maxim van der Meer, die al op 14 goals staat dit seizoen: “Maar ik moet ook weer niet teveel gaan scoren, dan wordt het hem misschien te heet onder z’n voeten en geeft hij die ballen niet meer af”, besluit hij lachend.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ