Van der Velde vertrekt bij OSV: “Ik vind het een prachtclub”

Trainer Ron van der Velde verlaat aankomende zomer OSV wegens te weinig perspectief. De oefenmeester gaat aan het werk bij SV Marken.

Perspectief

De periode rond de winterstop gebruiken veel clubs om met de trainer te evalueren, zo ook OSV. “Ik heb overleg gehad met mensen van OSV die aan mij vroegen wat ik wilde. Mijn vervolgvraag was eigenlijk gelijk: wat is de toekomst?”, vertelt Van der Velde. De ervaren trainer merkte veel onrust binnen de club. “Het termijn van de voorzitster zat erop, dus die was afgetreden, maar vervolgens is er geen opvolger of opvolgster gekomen. Onze secretaris is bovendien eerder gestopt, dus op papier hebben we qua bestuur uitsluitend nog een penningmeester.”

Daarnaast kwam zijn forse, eigen bijdrage erbij kijken. “Ik vind OSV écht een prachtclub en de selectie bestaat uit leuke jongens, maar alles wat nu bereikt is heb ik gerealiseerd met ondersteuning van mijn staf, zoals leider, verzorger, materiaalman en grensrechter. Toen ik het eerste jaar kwam, was OSV net niet gedegradeerd. Het was destijds mijn geluk dat Zondag 1 stopte, want anders had ik niet eens voldoende spelers. We hebben onszelf toen ternauwernood behoed voor degradatie. We haalden daarna wat spelers erbij, zodat er wat meer concurrentie zou ontstaan. Dat lukte uiteindelijk, waarna we een periodetitel haalden. Dit jaar hebben we de lat nog iets hoger gelegd, maar ik denk dat het nog steeds haalbaar is.”

Van der Velde weet dat de prestaties die momenteel worden geboekt, geen garantie voor de toekomst bieden. “Ik verwacht dat spelers na dit seizoen weggaan of eventueel minder gaan trainen in verband met hun nieuwe privésituatie. Echter, ik ben niet meer zélf in staat om andere spelers erbij te krijgen, aangezien andere clubs meer te bieden hebben. Ik wil niet de trainer zijn die met OSV degradeert.”

Als spelers vertrekken, kan de club ook niet eenvoudig eigen jongens neerzetten. “Het Tweede Elftal bestaat uit jongens die bij mij zijn afgevallen, omdat ze gewoon wat ouder zijn en niet meer twee keer in de week kunnen trainen. Bovendien bestaat het Derde Elftal uit jongens die een aantal jaren geleden in het Eerste Elftal speelden. Tot slot speelt de jeugd op een te laag niveau, waardoor we de spelers niet kunnen inpassen. Hoe moet je jezelf zo kunnen handhaven in de Tweede Klasse? Dat wordt gewoon moeilijk. Ik denk simpelweg dat het niet meer beter gaat worden en daar ben ik veel te ambitieus voor.”

SV Marken

Intussen nam SV Marken contact op om te polsen naar zijn interesse voor de club. Van der Velde belde later die week terug, aangezien hij op dat moment iets anders aan het doen was. “Toen heb ik de club teruggebeld, en kreeg ik iemand van Marken aan de lijn. Hij vertelde dat de club interesse had in mijn diensten en vroeg of ik om de tafel wilde zitten. Dat heb ik vervolgens gedaan. Ik heb er nachten van wakker gelegen of ik de stap wel moest maken. Maar Marken is aan de andere kant een prachtige club die net als OSV hoog heeft gespeeld. Dus toen heb ik de beslissing genomen.” Van der Velde gaat er bij SV Marken goed op vooruit. “Alles om mij heen gaat door Marken goed geregeld worden. Bij OSV is alles eveneens goed geregeld, maar dat komt omdat ik dat allemaal zelf regel met de staf.”

Overigens wil Van der Velde OSV zeker geen trap na geven. “Mijn vertrek bij OSV komt, omdat ik geen directe toekomst in de club zie. Maar niet omdat ik het niet meer naar mijn zin heb binnen de club, want ik vind het prachtig daar. Ik heb tegen de jongens gezegd: we gaan er dit seizoen met z’n allen alles uitpersen wat erin zit.” Daarnaast ziet de trainer tot slot een goede ontwikkeling in de club ontstaan. “Twee voormalig eerste elftalspelers vormen momenteel de technische commissie. Zij hebben een sponsor- en voetbalcommissie samengesteld en zijn druk in de weer een hoofdjeugdopleiding te ontwikkelen. Ik hoop van harte dat OSV dus een mooie toekomst tegemoet gaat”, aldus Van der Velde.

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV