Daan van Hees gaat als hoofdtrainer-coach aan de slag bij zijn AMVJ

Van Hees heeft met terugkeer in AMVJ 1 duidelijk doel: “Topscorer worden”

Daan van Hees behoort sinds dit seizoen weer tot de selectie van het eerste team van AMVJ. De aanvaller maakte twee jaar geleden de beslissing om voor het tweede team uit te komen, maar kon het na interesse van hoofdtrainer Ricky Kumar toch niet laten om terug te keren.

De Amstelveense club ging zaterdagmiddag in de openingswedstrijd met 1-3 onderuit tegen Zandvoort. Het was voor Van Hees, die een basisplaats kreeg, een teleurstellend resultaat, al zag hij eveneens voldoende onderdelen om op voort te borduren. “Als je kijkt naar de wedstrijd dan hadden we het grootste gedeelte van het duel het overwicht”, vertelt de voetballer. “Dan is het echter wel zaak om voorin tot kansen te komen. Het is als aanvaller frustrerend wanneer dit niet lukt, waardoor ik richting het middenveld ging zwerven. Ondanks de nederlaag hebben we echter veel vertrouwen uit het duel gehaald.”

Van Hees speelde in het verleden drie seizoenen lang in het eerste team toen hij besloot naar het tweede elftal over te stappen. De huidige hoofdjeugdopleiding kreeg van Kumar dit jaar echter het verzoek om terug te keren. Waar hij concurrentie leek te krijgen van Tim Wulffraat, bleek dat niet het geval te zijn. Wulffraat besloot namelijk om bij AMVJ te stoppen, waardoor Van Hees plotseling meer zicht kreeg op een basisplaats. “Ik zie het niet direct als een voordeel, maar hij speelde natuurlijk wel op dezelfde positie. Persoonlijk heb ik Tim tekort meegemaakt om echt wat van hem te leren. Ik vond het echter wel prachtig dat een speler met die kwaliteiten voor AMVJ uitkwam.”

Als broer van de voorzitter is Van Hees een opvallende naam in de selectie. Zelf ziet hij de situatie niet direct als een groot voordeel. “Het is vooral leuk, maar heeft weinig invloed op het geheel. We zijn allebei natuurlijk veel op de club: Lex als voorzitter, ik als hoofdjeugdopleiding. Waar mijn broer vooral bezig is met de senioren, concentreer ik mezelf op het technische gedeelte van de junioren. Zo dragen we allebei ons steentje bij.” Van Hees hoopt dit seizoen ook van waarde te zijn voor het eerste team. “Laat ik proberen om topscorer van deze groep te worden. Als team moeten we vooral streven naar een periodetitel.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)