Van Leeuwen langer door bij DWS

Patrick van Leeuwen is ook komend seizoen de hoofdtrainer van DWS. De trainer krijgt daarnaast een iets bredere rol, zo vertelt hij.

Vanuit de club kreeg hij de vraag of hij een brug wilde slaan tussen de jeugd en het eerste elftal. Bij Pancratius werkte hij eerder jarenlang met de jeugd. Het plan van DWS sprak hem aan, dus breidt Van Leeuwen zijn rol uit: “Ik ga me ook wat intensiever bezig houden met de bovenbouw, de jeugd vanaf de O17 tot en met de O23. We willen kijken of we een rode draad kunnen creëren richting het eerste elftal.” Het seizoen 2019/2020 liet al zien dat het soms hard kan gaan met een jeugdspeler van DWS. Van Leeuwen haalde de 17-jarige doelman Abdessalam Ouboumalne bij de selectie. Hij werd al snel een vaste waarde, werd verkozen tot Talent van het Jaar bij Het Amsterdamsche Voetbal en maakte een transfer naar Telstar.

Het komende seizoen hoopt Van Leeuwen meer jeugdspelers bij de selectie te gaan halen: “Dat betekent dat ik geregeld zelf zal gaan kijken op zaterdagen en jongens uitnodig voor een training bij ons, of hen kan laten debuteren. Zo willen we die jongens triggeren om langer bij ons te blijven.”

Naast dat hij in de jeugd op zoek gaat naar versterkingen voor de selectie, is Van Leeuwen niet van plan om veel nieuwe spelers te halen: “Alle posities zijn op dit moment dubbel bezet, dus ik ben tevreden over de selectie. Tot nu toe ziet het er ook naar uit dat de groep intact blijft. Als er interessante namen voorbij komen, kunnen we daarnaar kijken natuurlijk. Maar laten we eerst maar eens hopen dat we weer een beetje mogen trainen en misschien nog wat oefenwedstrijden kunnen spelen dit voorjaar.”

Archieffoto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS