Home / Algemeen / Van Leeuwen verhuist met DWS mee naar de zaterdag

Van Leeuwen verhuist met DWS mee naar de zaterdag

Patrick van Leeuwen is ook komend seizoen de trainer van DWS en verhuist dus met de selectie mee van zondag naar zaterdag.

“Ik heb nog altijd een goed gevoel bij DWS en ben hier nog niet klaar. De club dacht er gelukkig hetzelfde over”, aldus de trainer. Na een enquête onder de selectie besloot DWS komend seizoen de stap naar de zaterdag te zetten. “De zaterdag had eigenlijk ook mijn voorkeur, dus dat was alleen maar een voordeel.”

De trainer ziet dat er nog genoeg rek in de groep zit, maar weet ook dat de zaterdag tweede klasse een ander niveau is: “Het wordt echt kijken hoe het is op de zaterdag, want het is voor iedereen nieuw. We zullen eerst moeten zaaien en dan oogsten.” De overstap naar de zaterdag moet er ook voor zorgen dat jeugdspelers behouden blijven voor de club en makkelijker aansluiten bij de selectie: “Voor nieuw elan in de selectie zullen we ook zeker gaan kijken bij de jeugd, dat doen we nu ook al.”

Bestuurslid Pieter Gouka is ook blij dat Van Leeuwen met DWS meegaat naar de zaterdag: “Patrick heeft in het verleden al veel op zaterdag gewerkt, terwijl dit voor ons nieuw is. We hopen zo de jeugd makkelijker te kunnen behouden en zijn dan ook blij dat Patrick niet schroomt om de jonge jongens een kans te geven. Dat hebben we al gezien in de afgelopen seizoenen. Het wordt een mooie uitdaging volgend seizoen.”

Naast dat het bij het eerste elftal allemaal goed draait, is de club verder ook in ontwikkeling: “We hebben voor het eerst sinds een paar jaar weer een bestuur dat bestaat uit 5 leden, met 2 adviseurs. Daar zijn we erg blij mee, we zijn als club echt stappen aan het zetten”, aldus Gouka.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS
Send this to a friend