Ron van Niekerk

Van Niekerk verlengt zijn contract bij Eendracht ’82 met twee seizoenen

Ron van Niekerk heeft zijn lopende verbintenis bij Eendracht ’82 met twee jaar verlengd. De oefenmeester, die pas sinds het begin van dit seizoen aan het roer staat van de Amsterdamse vereniging, sluit daarbij niet uit dat hij nog langer bij de club blijft. “Het is een zeer gastvrije club waar ik mezelf fantastisch voel, waardoor ik in de toekomst Eendracht graag verder help ontwikkelen”, stelt Van Niekerk.

De zondagselectie van Eendracht, uitkomend in de vierde klasse, maakte een uitstekende seizoenstart mee. De Amsterdammers staan met drie winstpartijen en een gelijkspel gedeeld koploper met DSS. Vanaf het voorseizoen heeft Van Niekerk het al uitstekend naar zijn zin. “Persoonlijk heb ik een fantastische klik met de mensen binnen de club. We hebben volop kwaliteit in de spelersgroep, al moeten we zo eerlijk zijn dat er nog genoeg is om te verbeteren.” Bovendien heeft Eendracht ’82 volgens Van Niekerk het voordeel dat de club beschikt over een kwalitatief goed tweede elftal. “Dat is meer dan belangrijk voor een club. Wat dat betreft hangt er een positief gevoel rondom Eendracht. Hoewel ik daar de afgelopen maanden zeker een bijdrage aan heb geleverd, moeten we in het bijzonder de voorzitter daarvoor bedanken.”

Met het langere verblijf van Van Niekerk sprak de club met de trainer een aantal doelstellingen voor de langere termijn af. Een daarvan is om in de toekomst op een hoger niveau te spelen. “Het zou fantastisch zijn als het ons lukt om richting de tweede klasse te promoveren en de komende jaren daarin stappen te zetten. Maar vooropstaand willen we een goede, aantrekkelijke club worden die niet alleen voor de Turkse voetballers is. Veelzijdigheid moet simpelweg de boventoon voeren.” De samenwerking tussen de spelersgroep en trainer gaat nu al zeer goed, stelt Van Niekerk. “Het is een leuk team, wat in het verleden wel eens anders is geweest. In het voorseizoen namen we het op tegen het HBOK van Kai Meeuwsse. Die merkte ook al op dat we een leuk team hebben.” De trainer sluit niet uit dat hij na drie of vier jaar zijn trainerskleren in de kast laat liggen en bij Eendracht ’82 bestuurder wordt. “Als ik kan helpen met een technische rol in het bestuur, dan zou ik daar zeker over nadenken. Ik wil de club namelijk graag helpen.” Voorlopig richt hij zich echter op de rol van trainer. “Ik kijk met veel plezier uit naar de toekomst.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Eendracht ’82

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)