Van Os met tien treffers op dreef bij IVV: “Ik moet nóg meer van mezelf eisen”

Dylan van Os verkeert in een topvorm bij IVV. De aanvaller maakte dit seizoen al tien doelpunten in de competitie, waarmee hij een belangrijke rol speelt in het doelsaldo van +17. Bovendien staat hij met zijn ploeg op de tweede plaats in de competitie. Kortom voldoende om tevreden over te zijn, al blijft Van Os eveneens kritisch.

Toen we de aanvaller afgelopen seizoen spraken, stelde hij dat het maken van vijftien doelpunten tot de doelstellingen behoorde. Aangezien hij dit voetbaljaar alweer op tien treffers staat, lijkt dat doel bijna bereikt. Volgens Van Os is het echter een andere situatie. “Waar ik het afgelopen jaar verwachtte dat ik het voornamelijk moest hebben van invalbeurten, heb ik dit seizoen een basisplaats. Het betekent dat ik nóg meer van mezelf moet eisen en ook betere statistieken moet neerzetten.”

Van Os noemt zijn treffers tegen VVIJ (tegendraadse kopbal in de kruising) en DWS (een lobje over de keeper heen) als zijn mooiste treffers van het seizoen. Hoewel hij tevreden is met zijn tien treffers, eist hij eveneens meer van zichzelf. “Ik heb namelijk ook kansen gemist waarbij de bal er gewoon in moest. Waar het in sommige situaties eraan lag dat ik het overzicht verloor, moest ik op andere momenten gewoon rustiger blijven voor het doel. Het zijn daarom verbeterpunten waaraan ik de komende periode moet werken om mijn niveau te verhogen.”

Van nature is Van Os een centrumspits, maar dit seizoen gebruikt IVV hem vooral op de linksbuitenpositie. De aanvaller heeft geen enkele moeite om daar te spelen. “Zonder bal moet ik ervoor zorgen dat we met de aanvallers druk zetten op de tegenstander. Wanneer we in balbezit komen, is het mijn taak om voor dreiging te zorgen. Hoewel we van de technische staf onze taken meekrijgen, hebben we eveneens de vrijheid om van ons instinct uit te gaan en met creativiteit tot kansen te komen. Dat is fijn om te hebben.”

IVV heeft als doel om dit seizoen het kampioenschap te halen. Dit gaat echter niet vanzelf, want de tegenstand in de tweede klasse is hevig te noemen. “Met de tweede plek zijn we echter niet tevreden. Laten we hopen dat we na de winterstop zo snel mogelijk een periodetitel grijpen, zodat we zeker weten dat we meedoen aan de nacompetitie. We moeten echter vervolgens wel scherp blijven, want anders kan zo’n prijs ook voor verslapping zorgen.” Van Os hoopt zelf een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan promotie. “Ik moet dezelfde energie leveren als de afgelopen maanden en deze lijn vooral doortrekken. Aan doelpuntenaantallen ga ik me niet wagen: zolang we maar als team onze doelstellingen bereiken.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV