Jordi van Stappershoef

Van Stappershoef onder de lat bij AFC: “Spelersgroep is kwalitatief zeer sterk”

Jordi van Stappershoef maakt sinds een maand onderdeel uit van de selectie van AFC. De doelverdediger vervangt Patrick Zonneveld die geblesseerd raakte. Het betekent dat de keeper na zijn avontuur in Engeland weer terug is op de Hollandse velden.

De 25-jarige Amsterdammer doorliep de jeugdopleiding van FC Volendam en werd zelfs eerste keeper in zijn laatste jaar bij de club. In 2019 maakte hij de overstap naar Bristol Rovers dat destijds in de League One uitkwam. “Ik was daar tweede keeper, maar heb veel potjes in de beker en competitie gespeeld”, vertelt Van Stappershoef trots. “Het was van mij een grote droom om in Engeland te spelen, waardoor ik nooit spijt heb gehad dat ik die overstap heb gemaakt.”

Van Stappershoef genoot bovenal van de entourage in de stadions. “Bristol Rovers is een prachtige club met een enorme fanclub. Het was geweldig om die voetbalsfeer te beleven.” Daarnaast leerde hij als keeper veel in Engeland. “Een Nederlandse doelman wordt veel betrokken bij het spel, maar dat is daar wel anders. In Engeland hanteren ze meer lange ballen, omdat ze de opbouw zo snel mogelijk naar voren willen hebben. Dat vroeg van mij als keeper andere zaken. Anderzijds hield het coachende gedeelte mij tijdens de wedstrijden scherp.”

Na het vorige seizoen kreeg Van Stappershoef te horen dat de club niet meer met hem verder ging. Zijn zaakwaarnemer ging vervolgens op zoek naar een nieuwe club, maar dat bleek minder makkelijk dan gedacht. Van Stappershoef sloot daarom aan bij Jong AZ, waar hij veel werk verzette om fit te blijven. Ondertussen hield hij zijn ogen en oren open naar nieuwe mogelijkheden. Toen hij hoorde dat AFC op zoek was naar een nieuwe doelverdediger, besloot hij op het aanbod in te gaan.

“Ik heb het geweldig naar mijn zin bij AFC”, stelt hij. “Het is een gezellige club en met het mooie complex heeft de vereniging een mooie stap gezet. Tegelijkertijd was het voor mij wennen. Waar ik bij mijn vorige clubs in de ochtend en middag trainingen had, is dat bij AFC uiteraard ’s avonds. Dat betekent dat mijn dag er volledig anders uit ziet. Het is een ritme waaraan ik me moet aanpassen.”

De doelman geniet echter net zozeer van zijn tijd bij AFC. “Deze spelersgroep is kwalitatief zeer sterk. Wat dat betreft ga ik niet veel omlaag. Ik ben AFC dankbaar voor deze kans.” Hoewel Van Stappershoef openstaat voor nieuwe uitdagingen, zit hij in zijn geboortestad niet op de wip. “Ik laat het rustig op me af komen. Hopelijk kunnen we hoog eindigen in de competitie, al hebben we met de huidige achterstand nog wel een weg te gaan. Ik heb echter alle vertrouwen erin dat het goed komt.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC