Home / Algemeen / Van Twiller heeft plezier in voetbal hervonden bij TOB: “Fantastisch ontvangen”

Van Twiller heeft plezier in voetbal hervonden bij TOB: “Fantastisch ontvangen”

Ruim anderhalf jaar geleden ging Remco van Twiller aan de slag als trainer bij TOB. Het doel was om zo snel mogelijk te promoveren naar de derde klasse. Afgelopen seizoen lukte dat niet, dit seizoen staat TOB er goed voor, het pakte de eerste periode in Zaterdag 4b. Door het coronavirus ligt de competitie nu echter stil en is die periodetitel niets meer waard. We spraken Van Twiller voordat de KNVB besloot de stekker uit het seizoen te trekken.

“Ik ben het volledig eens met alle clichés en dat voetbal nu bijzaak is, maar balen is het natuurlijk wel. We hoopten nu in ieder geval op dat toetje aan het einde van het seizoen. Lukt het nu weer niet om te promoveren, dan lopen we in feite 2 jaar achter”, vertelt Van Twiller. “Ik hoop dat we het seizoen af kunnen maken, al moeten we 2 keer per week spelen.”

Ondertussen is hij druk bezig met het samen stellen van zijn selectie voor komend seizoen: “Al is daarvoor natuurlijk ook belangrijk of we in de derde of vierde klasse gaan spelen.” Toch verwacht hij een groot gedeelte van zijn selectie intact te houden. Voor twee plekken is hij op zoek naar een gerichte versterking: “Ik heb twee jongens van 36 en 40 jaar, die ermee stoppen. Op die plekken ben ik nu bezig om versterking te halen. Deels kunnen we het opvangen vanuit de jeugd, met Johnny Mulder bijvoorbeeld. Maar 24 of 26 wedstrijden in de derde klasse is wat veel voor een 17-jarige. Dus het is fijn om daar nog een optie te hebben.”

De spelers met wie hij in gesprek is, komen ook weer uit zijn eigen netwerk, net zoals een groot deel van de huidige ploeg: “Bij TOB speel ik nu met zoveel jongens waarmee ik in de jeugd bij Buiksloot of DWV al gewerkt heb. Het is eigenlijk een uit de hand gelopen vriendengroep en dat maakt het ook zo leuk. Iedereen heeft zich aan elkaar geconformeerd. Met sommige jongens werk ik al sinds de F-jes.”

De sfeer is dus goed in de ploeg, iets waar Van Twiller ook veel waarde aan hecht: “Op donderdag na de training en op zaterdag na de wedstrijd blijven we altijd hangen. De derde helft is ook belangrijk. Je moet een eenheid willen zijn en als team naar buiten treden.” Daarbij benadrukt de trainer dat TOB dat uitstekend faciliteert: “We zijn fantastisch ontvangen door TOB. Ik was het plezier in het voetbal een beetje kwijt, maar we zijn geweldig opgevangen bij TOB. Iedereen betaalt z’n eigen contributie, maar er staat wel altijd een kratje drinken voor ons in de kleedkamer na de wedstrijd, dat soort kleine dingen. Alles is goed geregeld en iedereen staat achter ons. Ik heb nog geen enkele keer gedacht ‘bah, ik moet weer trainen vanavond’.”

Het Talent: Johnny Mulder (TOB)

 

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB