Home / Algemeen / Van Wort (RODA ’23) mag zich laten zien in België

Van Wort (RODA ’23) mag zich laten zien in België

Orlando Giovanni van Wort speelt doorgaans zijn wedstrijden bij RODA ’23, maar afgelopen week mocht de middenvelder zich bij een profclub in België laten zien. Zijn zaakwaarnemer Thanasi Ntinoudis regelde een stage bij Lommel SK en die kans liet de middenvelder niet liggen.

Het niveau op de training lag een stuk hoger dan Van Wort gewend was. En dus keek hij enthousiast om zich heen op het veld in Lommel. “Ik merkte aan de eerste aannames en de combinaties dat ik met profs op het veld stond. Desondanks vond ik dat ik goed aan kon haken en ook de trainer was positief. Hij vond namelijk dat ik een goede indruk achter had gelaten en dat ik later nog eens terug mag komen”, aldus Van Wort.

“Ik ben een middenvelder met enorm veel diepgang. Daar ligt misschien ook wel mijn valkuil, dat ik beter mijn momenten moet kiezen om naar voren te gaan”, vertelt Van Wort over zijn eigen kwaliteiten. Ook tijdens zijn stage, waar hij in een kort tijdsbestek moet laten zien wat hij kan, wilde Van Wort zich hieraan vasthouden. “Ik wil tijdens zo’n stage gewoon mijn eigen spel spelen en ga juist niets forceren. Als ik te graag wil, gaat het bij mij juist minder goed.”

RODA ‘23

Van Wort kent met zijn club vooralsnog een vrij teleurstellend seizoen. RODA ’23 staat met elf punten na veertien wedstrijden onderin de tweede klasse, maar volgens Van Wort zijn deze cijfers vertekenend. “We hebben een goed team, maar het valt steeds net niet onze kant op. Een kenmerkend voorbeeld is de wedstrijd van afgelopen zondag tegen DWS. We gingen de rust in met een 2-0 voorsprong, maar uiteindelijk geven we het toch weg en verliezen we met 2-3.”

Wat betreft de toekomst en een eventueel langer verblijf bij RODA’ 23 houdt Van Wort nog veel open. “Ik wil sowieso het maximale uit mezelf halen en zo veel mogelijk in mijn voetbalcarrière bereiken. Daarbij moet wel gezegd worden dat ik RODA ’23 ook een hele fijne club vind en dat ik het ook hier absoluut naar mijn zin heb.”

Tekst: Mitch Marinus

Foto: Koos van der Leest

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend